الاثنين، 19 أبريل 2021

طريقة عمل عجينة البيتذا مقدمه من الشيف/ أحمد الحلواني


 طريقة عمل عجينة البيتذا

مقدمه من الشيف/

أحمد الحلواني 


المقادير 


دول كده 6اكواب  دقيق 

2كيس، بكنج، بودر

2علبة ذبادي بلدي حجم كبير

5اكياس، خميره فوريه

5بيضات

500جرام سكر

100جرام ملح

100جرام لبن بودره

200جرام زيت

3لتر، ماء، دافي، قابل، للذياده


طريقة التحضير 


اضع كل المكونات الجافه مع بعض

واضع الذبادي مع البيض مع الماء الدافي

وقلبهم كويس بعد ما اكون وضعت كل المكونات

الجافه مع بعض وقلبتهم كويس 

اشغل العجان انزل بالدقيق اللي عليه المكونات الجافه

ثم الماء اللي عليه الذبادي والبيض شويه شويه 

لحد ما العجينه تتلم انزل بالذيت ثم اقوم بخدمة 

العجينه كويس جدا ولازم تكون عجينه نشفه مش طريه

ادهن العجينه زيت اضعها في كيس نيلون نضيف

اقفل الكيس كويس واطلع منه الهواء

اتركها لمدة نصف ساعه في مكان دافي ميكنش معرض

للبروده تخمر بسرعه ابتدي اشتغل بيها وممكن احتفظ بيها

في تلاجه تبردها كويس مش بيجمد ولا بيبرد لمدة

.  اسبوع اخد منها اللي انا عوزه في اي وقت

ملحوظه يا جماعه الخميره البيره بتخلي العجينه

ليها ريحه نفاذه خصوصا لو قعدة مده طويله

الخميره الفوريه افضل ولو عوزين سرعه في التخمير 

اضيف معلقة خل وده علي المواد السيله اللي بيها

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013