طريقة عمل عجينة البيتذا
مقدمه من الشيف/
أحمد الحلواني
المقادير
دول كده 6اكواب دقيق
2كيس، بكنج، بودر
2علبة ذبادي بلدي حجم كبير
5اكياس، خميره فوريه
5بيضات
500جرام سكر
100جرام ملح
100جرام لبن بودره
200جرام زيت
3لتر، ماء، دافي، قابل، للذياده
طريقة التحضير
اضع كل المكونات الجافه مع بعض
واضع الذبادي مع البيض مع الماء الدافي
وقلبهم كويس بعد ما اكون وضعت كل المكونات
الجافه مع بعض وقلبتهم كويس
اشغل العجان انزل بالدقيق اللي عليه المكونات الجافه
ثم الماء اللي عليه الذبادي والبيض شويه شويه
لحد ما العجينه تتلم انزل بالذيت ثم اقوم بخدمة
العجينه كويس جدا ولازم تكون عجينه نشفه مش طريه
ادهن العجينه زيت اضعها في كيس نيلون نضيف
اقفل الكيس كويس واطلع منه الهواء
اتركها لمدة نصف ساعه في مكان دافي ميكنش معرض
للبروده تخمر بسرعه ابتدي اشتغل بيها وممكن احتفظ بيها
في تلاجه تبردها كويس مش بيجمد ولا بيبرد لمدة
. اسبوع اخد منها اللي انا عوزه في اي وقت
ملحوظه يا جماعه الخميره البيره بتخلي العجينه
ليها ريحه نفاذه خصوصا لو قعدة مده طويله
الخميره الفوريه افضل ولو عوزين سرعه في التخمير
اضيف معلقة خل وده علي المواد السيله اللي بيها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق