الثلاثاء، 6 أبريل 2021

طريقة عمل قرنبيط بانيه



مقدمه من فاطمه عادل 


مدة التحضير ٣٠دقيقة 


المقادير

قرنبيطه بحجم متوسط

كيلو من الدقيق

كيلو من اللبن

حزمه من البقدونس

١٠بيضات

١م.ك ملح

١م.ك فلفل اسود

١م.ك كمون


طريقة التحضير

اولا تحضير القرنبيط

نقوم بتقطيع عروق القرنبيط على قدر المستطاع...ثم نضعها فى حله بها ماء على النار...هنسلق القرنبيط كويس جدااااا جدااااا...ثم نقوم بتصفى المايه منه جيدااا..ونتركه فى المصفه لمده ٥دقايق للتاكد من تصفيه الماء..ثم نقوم بنقله فى طبق ونهرسه كويس جداا..ونتركه يبرد لحين تحضير الخليط..

ونقوم بتقطيع البقدونس وغسله جيداا وتصفيته جيدااا...

ثانيا الخليط

١٠بيضات عليهم التوابل الفلفل والملح والكمون ونقلب كويس جداا ونضيف اللبن والدقيق بالتدريج(استخدمى ملعقه للدقيق)الا ان يصبح عندى خليط متماسك الاحد ما...اقرب من خليط البان كيك..ثم نضيف البقدونس المفروم..ثم نضيف هذا الخليط على القرنبيط المهروسه ونقلب كويس جدااا...ونضبط الملح حسب الرغبه..

وبيكون عندك خليط اشبه بخليط الكيك..

وفى زيت متوسط الحراره..نقلب كويس جداا ثم نقلى القرنبيط بواسطه ملعقه على نار متوسطه حتى ينضج...وبالف هنا

طريقه حفظه

احفظيه فى الفريزر لاكتر من ٥شهور..

بعد الانتهاء من تحضيره وزعيه فى علب حفظ الطعام و وادخليه الفريزر..يخرج قبل الاستخدام..ويقلب جيدااا ثم تكررى خطوات القلى..ثم يدخل الفريزر مرة اخرى..وهكذا لحد الانتهاء من الكميه...وبالف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013