الخميس، 24 يونيو 2021

طريقه عمل : كفته الارز بالبصل المكرمل مقدمه من الشيف: سما محمود


  مدة التحضير: 30 دقيقة 

 مدة الطهي: 15 دقيقة 

 المقادير:

 ربع كيلو لحمه مفرومه 

 كوب ونصف ارز مطحون

 كزبرة وبقدونس وشبت مفرومه

 بصله كبيره مقطعه مكعبات

 ثوم مفروم

 بصل مقطع شرائح رفيعه

 كوب مرقه أو مرقه دجاج وكوب ماء

 ملح وفلفل وكمون

 معلقه كبيره سكر كزبرة ناشفه 

 زيت للتحمير

 طريقة التحضير:

 1-فرم الخضروات مع البصل والثوم والبهارات بالخلاط الكهربائي. 

 2- تعجن المكونات مع الارز المطحون واللحمه المفرومه. 

 3- نشكلها الي كور صغيرة ثم نقليها في الزيت حتى تحمر.

 4- نحضر طاسه ونضع بها زيت ونقوم بتنزيل البصل الشرائح ومعلقة السكر ونبدأ نكرمل البصل.

 5- نضيف الكفته ونقلب ونضيف شوربه أو مرقه دجاج وكوب ماء ونتركها حتى تستوي . 

 وبالف هنا و عافية 

 مراجعة الشيف : راندة عفيفي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013