الخميس، 15 يوليو 2021

طريقه عمل الحنيز بورق الموز والارز البشاور مقدم من شيف سما محمود


 

 

مدة التحضير 20 دقيقه 

مده الطهي 30 دقيقة 





المقادير 


لحم غنم أو ضاني أو كندوز

ورق موز مغسول كويس جدا

ملح وفلفل اسود

كمون وكزبره مطحونه

5 فصوص ثوم


مكونات الارز البشاور


3 كوب ارز بسمتي مغسول ومنقوع

6 كوب ماء مغلي

2 عود قرفه

فلفل اسود حب

حبهان وورق لورا

بصله مفرومه

بصله جوانح مقليه

زيت زيتون

ملح حسب الرغبه

كزبره ناشفه مطحونه

فلفل اخضر واحمر رومي صحيح


الطريقة


نحضر ورق الالمنيوم ونفرده كويس ونضع به ورق الموز ونضع اللحمه بعد تتبيلها بالملح والفلفل الأسود والكزبرة والكمون المطحون ونضعها على ورق الموز ونغطيها بورق الموز من فوق ونقفل عليها بورق الألمنيوم ونضعها بالصنيه بالفرن لمده 2 ساعه حتي تستوي


طريقه عمل الارز


نحضر قدر ونضع به زيت الزيتون ونضع البصل المفروم ونقلب جيدا ثم نضيف اعواد القرفة الفلفل الحب والحبهان وورق اللورا والفلفل الأحمر والاخضر الرومي ونقلب جيدا ثم نضيف الماء الساخن ونتركه حتى يغلي ثم نضيف الارز والملح ونتركه حتي يتشرب ثم نضيف البصل المقلي على الوجه والكزبرة المطحونه ونتركه حتى يستوي ويقدم مع الحنيز

وبالف هنا

مراجعة أميرة صيام

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013