مده التحضير: 15دقيقه
مده الطهى 40 دقيقه
المقادير
2كوب دقيق
كوب وربع سكر
كوب حليب
نصف كوب زيت
3بيضات
2ملعقه طعام كاكاو خام اسبانى
كيس بيكنج بودر او ملعقه طعام
ملعقه صغيره فانيليا
2ملعقه طعام خل ابيض
طريقه التحضير
اولا ننخل الدقيق مع البيكنج بودر والكاكاو جيدا
بعد ذلك نضع فى الخلاط البيض والفانيليا والزيت والسكر والحليب ونخلطهم مع بعض جيدا ثم نضيف الخليط على الدقيق ونقلبهم مع بعض جيدا وفي النهايه ننزل بالخل وهذا مهم اضافه الخل في المرحله الاخيره لانه يساعد علي هشاشه الكيك ننزل بالخليط فى صاج مقاس 30*40 او اكبر صينيه مستطيله عندك نفرد الخليط جيدا فى الصاج وندخله الفرن ساخن مسبقا فى الرف الاوسط لمده 40 دقيقه وعندما تخرج من الفرن نتركها تبرد تماما ثم نسقيها بكوب الحليب ونفرد عليها الكريم شانته وصوص الشيكولاته وندخلها الثلاجه لمده ساعتين
وعندما تخرج تقطعيها حسب الرغبه
لسقى الكيك
كوب حليب 200مللى
لعمل صوص الشكولاته
كوب الا ربع حليب
نصف كوب سكر
نصف كوب كاكاوخام اسبانى
ربع كوب زيت نوع جيد
نقلب كل المقادير مع بعضها وترفع على النار مع التقليب المستمر وعندما تدخل فى الغليان نطفئ النار ونتركها تبرد تماما
لعمل الكريم شانتيه
125 جرام كريم شانتيه
2ملعقه طعام سكر بودر
نصف ملعقه صغيره كاكاو خام
كوب وربع مياه ساقعه
نخلط كل المقادير بالمضرب الكهربائى حتي يصير الكريم شانتيه قوامه ثقيل
مراجعه نسرين مشعل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق