مدة التحضير ١٥ دقيقه
مدة الطهى ١٥ دقيقه
المقادير :
كوب دقيق
ماء دافئ للعجن
معلقه كبيره زيت
ربع معلقه صغيره خل
معلقه صغيره ممسوحه ملح
نص معلقه صغيره بكنج بودر
نص معلقه صغيره سكر
زيت غزير للقلى
المقادير الحشو :
عدد ١ بطاطس حجم كبيرمسلوقه ومهروسه
معلقه صغيره ملح
معلقه صغيره فلفل اسود
معلقه صفيره كارى
معلقه صغيره كركم او لون زعفران
معلقه صغيره هريسة شطه
٢ فص ثوم مفروم
يمكنكم اضافة بازلاء سوتيه
وتخلط كل مكونات الحشو معا
طريقه التحضير
نضع الدقيق والملح والسكر والبكنج بودر فى وعاء ويخلطو جيدا ثم اضافة الخل والزيت ونخفق حتى يتجانسو ثم اضافة الماء الدافئ بالتدريج حتى تتكون عجينه لينه سهلة التشكيل
ونتركها ترتاح ١٠ دقائق ثم نقوم بتشكلها كور صغيره ثم نقوم بفرد كل كوره على شكل دائرى رفيعه ونقوم بحشوه بخليط الحشو السابق وغلقها وتقلى فى زيت غزير وتقدم بالف هنا
مراجعه غزلان الراضي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق