الخميس، 24 مارس 2022

طريقة عمل كيك البرتقال مقدم من الشيف ياسمين فرج


 


مده التحضير ١٥ دقيقه 


مدة الطهي ٣٥ دقيقه 


** المقادير**

٥ بيضات

٤ كوب دقيق( نشيل منهم ملعقتين ونحط بدلهم نشا )

١ كوب ونصف زيت علي زبده او سمنه

٢ كوب سكر

٢ كوب سوائل ( برتقال_ زبادي_ حليب)

١ ملعقه كبيره بشر برتقال

١ ملعقه فانيليا

٢ ملعقه كبيره بيكنج بودر ( يعادل ٢ كيس )

رشه ملح


** طريقه التحضير **


_نضع البيض والسكر والفانيليا وبشر البرتقال

ويخلط جيداً حتي نحصل على لون كريمي فاتح

( الخلاط الكهربائي أو مضرب يدوي أو مضرب كهربائي)

هتنفع باللي متوفر عندك حتي لو بأيدك اهم حاجه السكر والبيض يكون لونهم فاتح

_ توضع الماده الدهنية وكوب من السوائل

ونقلب ثم في إناء آخر ينخل الدقيق والنشا والبيكنج بودر

_ وننزل بجزء من خليط الدقيق وجزء من الكوب المتبقيه من السوائل حتي يتجانس الخليط

_ ثم توضع في الفرن على درجة حرارة ١٨٠ م

لمده ٣٥ دقيقه 

_ ونختبرها بالشوكه أو خله الشيش طاووق

وعند النضج نطفئ الفرن وتترك الكيك

بالداخل لمده ١٠ دقائق حتي لا تهبط

وبألف هنا وشفا

مراجعة / هند محسن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013