مده التحضير ١٥ دقيقه
مدة الطهي ٣٥ دقيقه
** المقادير**
٥ بيضات
٤ كوب دقيق( نشيل منهم ملعقتين ونحط بدلهم نشا )
١ كوب ونصف زيت علي زبده او سمنه
٢ كوب سكر
٢ كوب سوائل ( برتقال_ زبادي_ حليب)
١ ملعقه كبيره بشر برتقال
١ ملعقه فانيليا
٢ ملعقه كبيره بيكنج بودر ( يعادل ٢ كيس )
رشه ملح
** طريقه التحضير **
_نضع البيض والسكر والفانيليا وبشر البرتقال
ويخلط جيداً حتي نحصل على لون كريمي فاتح
( الخلاط الكهربائي أو مضرب يدوي أو مضرب كهربائي)
هتنفع باللي متوفر عندك حتي لو بأيدك اهم حاجه السكر والبيض يكون لونهم فاتح
_ توضع الماده الدهنية وكوب من السوائل
ونقلب ثم في إناء آخر ينخل الدقيق والنشا والبيكنج بودر
_ وننزل بجزء من خليط الدقيق وجزء من الكوب المتبقيه من السوائل حتي يتجانس الخليط
_ ثم توضع في الفرن على درجة حرارة ١٨٠ م
لمده ٣٥ دقيقه
_ ونختبرها بالشوكه أو خله الشيش طاووق
وعند النضج نطفئ الفرن وتترك الكيك
بالداخل لمده ١٠ دقائق حتي لا تهبط
وبألف هنا وشفا
مراجعة / هند محسن
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق