الأحد، 17 أبريل 2022

طريقة عمل بلح الشام مقدم من الشيف نشوى الزعويلي


 

بلح الشام ( الداطلى )😋😋😋 مقرمش من برة وطرى من جوه وبفضل الله هيقعد معاكى يومين كدة


📍المقادير 

250 جرام ماية

250 جرام دقيق 

25 جرام نشا 

50 جرام زيت 

150 جرام بيض من غير قشر  

فانيليا وخل 

رشة ملح

الطريقة

▪️نقلب الدقيق والنشا والملح مع بعض 

▪️حلة على النار هنحط فيها المايه والزيت حتى الغليان

▪️ أول ماتغلى ننزل بالدقيق وتقلب كويس جدا ونوطى النار حتى يختفى الدقيق وتكون عجين تقيل 

▪️نسيب العجين دا يبرد شويه ونفضل نعجن فيه كويس 

▪️بعد كدة نحط البيض والفانيليا ونقلبهم كويس وننزل بشويه من البيض على العجين  ونعجن حتى يختفى البيض  وننزل بشويه كمان وكذا حتى تخلص كميه البيض 

▪️نحط العجين فى التيب بلح الشام 

▪️فى طاسة على النار فيها زيت غزير ونوطى النار  

▪️وننزل ببلح الشام فى الزيت ومانقلبش فيه عشان مايتكسرش 

▪️واول مابيبدأ يطلع على سطح الزيت وينشف نقلب ونخلى النار وسط ونقلب حتى يكون لونه دهبى 

▪️ نحطه فى العسل التقيل الدافى

💥مقادير العسل 

500 جرام سكر 

200 جرام ماية 

200 جرام عسل جلوكوز 

رشه ملح لمون 

نحطهم مع بعض على النار وأول ما يغلى نحط الملح الليمون وبعد كدة نمسح حوالين الحلة العسل اللازق بالاسبتيولا أو نغطى الحلة عشان العسل اللازق حوالين الحلة يدوب من البخار أول ماالسكر يدوب نطفى علطول حوالى 10 دقايق ونتركه على جانب يبرد

والف هنا عليكم 🥰

مراجعة هند محسن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013