الجمعة، 22 أبريل 2022

طريقة عمل كنافة اساور مقدمة من الشيف ام رحمة محمد محمد


 مدة التحضير 30 دقيقة

مدة الطهى 30 دقيقة


اولا الشربات

٢كوب سكر عليهم كوب ماء 

ونص كوب عسل جلوكوز مهم جدا للمعه الحلويات هو وقوام الشربات


طريقة تحضير الشربات 

نرفعهم عالنار من غير ما ندوبهم خالص ولا نستعمل معلقه يغلى ثم نهدى النار ونطفى بعد ١٥دقيقة


المقادير

نصف كيلو كنافة طرح 

سمنة وزيت للقلى 


طريقة التحضير

تجهز الكنافه ونقطعها بالتساوي الطول يكون حوالي ٢٠سم وبالبخاخ ارش ماء 

نأخد خصل بسيطه ونلف الكنافه حول القالب المخصص لها وتوضع فى قالب مدهون سمنة 

تترك تجف ساعة فى الهواء تماما ثم ننزع منها الفورمه حتى تنضج من الداخل تماما وتاخد لون من السمنة

اوندخلهم فرن حامي ٥دقايق تجف اسرع

ثم نسقيها سمنه سايحه كميه حوالي١ سم في الكنافه تغطى نصفها فى القالب


التسوية

ممكن على البوتاجاز من فوق تشعل النار وفى القالب تنضج على نار وسط ويلف القالب حتى يأخذ لون من الخارج والداخل تدخل الفرن ونشعل الشواية تاخد لون من فوق

وممكن تدخل الفرن الساخن الرف الوسط على ١٦٠لمدة ٣٠دقيقة

 لونها موحد كلها دهبي تخرج من الفرن تصفي السمنه منها كويس وننزل عليها بالشربات ونصفيها 

 ونرش عليها من الخارج المكسرات المحمرة مع الشربات


التزيين

 موس شيكولا(ثمن كيلو مخفوق مع نصف كوب ماء وربع كوب سكر)

وكريمة(كريمة ريتشى بودر كوب مع نصف كوب ماء بارد وربع كوب سكر)

زينى بمكسرات وكريز او فواكه ولمعيها بجيلى تلميع ع البارد 

ومربى حليب او نوتيلا او لوتس او جناش وتقدم 

مراجعة شيف ساندى دياب

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013