مدة التحضير 30 دقيقة
مدة الطهى 30 دقيقة
اولا الشربات
٢كوب سكر عليهم كوب ماء
ونص كوب عسل جلوكوز مهم جدا للمعه الحلويات هو وقوام الشربات
طريقة تحضير الشربات
نرفعهم عالنار من غير ما ندوبهم خالص ولا نستعمل معلقه يغلى ثم نهدى النار ونطفى بعد ١٥دقيقة
المقادير
نصف كيلو كنافة طرح
سمنة وزيت للقلى
طريقة التحضير
تجهز الكنافه ونقطعها بالتساوي الطول يكون حوالي ٢٠سم وبالبخاخ ارش ماء
نأخد خصل بسيطه ونلف الكنافه حول القالب المخصص لها وتوضع فى قالب مدهون سمنة
تترك تجف ساعة فى الهواء تماما ثم ننزع منها الفورمه حتى تنضج من الداخل تماما وتاخد لون من السمنة
اوندخلهم فرن حامي ٥دقايق تجف اسرع
ثم نسقيها سمنه سايحه كميه حوالي١ سم في الكنافه تغطى نصفها فى القالب
التسوية
ممكن على البوتاجاز من فوق تشعل النار وفى القالب تنضج على نار وسط ويلف القالب حتى يأخذ لون من الخارج والداخل تدخل الفرن ونشعل الشواية تاخد لون من فوق
وممكن تدخل الفرن الساخن الرف الوسط على ١٦٠لمدة ٣٠دقيقة
لونها موحد كلها دهبي تخرج من الفرن تصفي السمنه منها كويس وننزل عليها بالشربات ونصفيها
ونرش عليها من الخارج المكسرات المحمرة مع الشربات
التزيين
موس شيكولا(ثمن كيلو مخفوق مع نصف كوب ماء وربع كوب سكر)
وكريمة(كريمة ريتشى بودر كوب مع نصف كوب ماء بارد وربع كوب سكر)
زينى بمكسرات وكريز او فواكه ولمعيها بجيلى تلميع ع البارد
ومربى حليب او نوتيلا او لوتس او جناش وتقدم
مراجعة شيف ساندى دياب
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق