الطبق أكله مصريه
مده التحضير 15دقيقه
مده الطهى 30دقيقه
المقادير :
نصف كيلو أرز مصري
ربع كيلو عدس اصفر
واحده من البصل متوسطة تكون مفرومة
2معلقه كبيرة من الزبدة
2 معلقه كبيرة من الزيت
نصف لتر ماء مغلي
معلقه صغيرة من الملح
نصف معلقه صغيره كمون ناعم
نصف معلقه صغيره كزبرة جافة ناعمه
ربع معلقه صغيره سكر
مقادير صلصة الكشري :
معلقة صغيره ثوم مفروم ناعم
لتر عصير طماطم متسبكة
2معلقه من الزيت
2معلقه من الخل
معلقه صغيره فلفل حار مفروم او على حسب الرغبه
معلقه صغيرة ملح
نصف معلقه صغيره كمون ناعم
نصف معلقه صغيره كزبرة جافة ناعمه
معلقه صغيره بابريكا
نصف معلقه صغيره شطة حسب الرغبة
نصف معلقه صغيره فلفل اسود ناعم
ربع معلقه صغيره سكر
طريقه التحضير:
يتم غسل العدس الأصفر عدة مرات تحت الماء ثم ينقع في الماء الفاتر حاولى نصف ساعه
ثم يصفي جيدا من الماء
و يتم غسل الأرز و يصفي من الماء
نجهز أناء علي النار يضاف الزيت و الزبدة ثم يضاف البصل و ذرة ملح و ذرة سكر حتي تاخد لون دهبي ثم يضاف الأرز و نقلب جيدا ثم العدس و الملح و التوابل و يتم التقليب جيدا ثم يضاف الماء المغلي حتي يتشرب ثم نقلب ثم تخفض النار تكون هادية و يغطي حتي تمام النضج
طريقه تحضير صلصله الكشري :
أناء علي النار يضاف الزيت ثم التوم المفروم و الفلفل الحار المفروم و يتم التقليب جيدا ثم يضاف الخل و عصير الطماطم و الملح و ذرة السكر و التوابل و يغلي علي النار ثم يرفع من علي النار و تقدم في طبق جانبي
و يقدم الكشري مع البصل المحمر و البيض المدحرج و طماطم مخللة
مراجعه/ مروة صابر إبرإهيم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق