الاثنين، 23 مايو 2022

طريقة عمل: الكشري بالعدس الأصفر مقدم من الشيف/ هدي نور الدين


 الطبق أكله مصريه

 مده التحضير 15دقيقه

مده الطهى 30دقيقه

المقادير :

نصف كيلو  أرز مصري

ربع كيلو عدس اصفر 

واحده من البصل متوسطة  تكون مفرومة 

2معلقه كبيرة من الزبدة

2 معلقه كبيرة من الزيت

نصف لتر ماء مغلي 

معلقه صغيرة  من الملح 

نصف معلقه صغيره كمون ناعم 

 نصف معلقه صغيره كزبرة جافة ناعمه 

ربع معلقه صغيره سكر 


مقادير  صلصة الكشري :

معلقة صغيره ثوم مفروم ناعم 

لتر عصير طماطم متسبكة 

  2معلقه من الزيت 

2معلقه من  الخل 

معلقه  صغيره فلفل حار مفروم او على حسب الرغبه 

معلقه صغيرة ملح 

نصف معلقه  صغيره كمون ناعم 

 نصف معلقه صغيره كزبرة جافة ناعمه 

معلقه صغيره بابريكا 

نصف معلقه صغيره شطة حسب الرغبة

نصف معلقه صغيره فلفل اسود ناعم 

ربع معلقه صغيره سكر 


طريقه التحضير:


يتم غسل العدس الأصفر عدة مرات تحت الماء ثم ينقع في الماء الفاتر حاولى نصف ساعه 

ثم يصفي جيدا من الماء 

و يتم غسل الأرز و يصفي من الماء 

نجهز أناء  علي النار يضاف الزيت و الزبدة ثم يضاف البصل و ذرة ملح و ذرة سكر حتي تاخد لون دهبي ثم يضاف الأرز و نقلب جيدا ثم العدس و الملح و التوابل و يتم التقليب جيدا ثم يضاف الماء المغلي حتي يتشرب ثم نقلب  ثم تخفض النار تكون هادية و يغطي حتي تمام النضج 


طريقه  تحضير صلصله الكشري :


أناء  علي النار يضاف الزيت ثم التوم المفروم و الفلفل الحار المفروم و يتم التقليب جيدا ثم يضاف الخل و عصير الطماطم و الملح و ذرة السكر و التوابل و يغلي علي النار ثم يرفع من علي النار و تقدم في طبق جانبي 

و يقدم الكشري مع البصل المحمر و البيض المدحرج و طماطم مخللة 

مراجعه/ مروة صابر إبرإهيم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013