الجمعة، 24 يونيو 2022

طريقة عمل رز باللبن والايس كريم مقدم من شيف مني التابعي




الايس كريم 

مكونات


٢كيس ايس كريم فانيليا 

٢كوب لبن


منكهات

جيلي فراوله او صوص الفراوله وفانيليا

اى جيلي  مفضله طعمه سواء مانجو او كولا او مشمش او اناناس 

المتاح عندك

وكاكاو محلى او نوتيلا  لطعم شيكولاته او ايس كريم شيكولاته جاهز المتاح


 الطريقه

ف بوله  هضيف اللبن الساقع  واكياس الايس كريم الفانيليا. واخفقهم كويس جدا لحد ما القوام يتقل. زى كريمه الشانتيه 

هقسم. الخليط   

انا قسمتهم  ل تلاته وعملت طعم فراوله وشيكولاته وفانيليا 

وضيفت نوتيلا.  وجيلي فراوله وضيفت ع الطعم الاخير فانيليا وعززت طعمها 

وقلبت  كل طعم ع حدا. ويدخل تلاجه يجمد 


رز باللبن  كريمي جداا


المقادير

نص كوب رز مصري

كيلو لبن فريش

نص كوب قشطه او كريمه 

او وش اللبن بتفرق جداااا ف الطعم 

السكر حسب الرغبه نص كوب

معلقتين لبن بودر

معلقتين نشا

٣ اكواب مايه

فانيليا

معلقتين كبار  من بودرة ايس كريم فانيليا. اختياري

بس بتدى طعم حلو جدا


الطريقه

ف حله ع النار 

هضيف الرز و٣ اكواب مايه 

لحد ما يستوي الرز ويتشرب المايه 

ثم هضيف اللبن   واسيب منه نص كوب ادوب فيه النشا واللبن البودر وايس كريم

لما يغلي اللبن هنزل بالسكر ووش اللبن او القشطه  والفانيليا واللبن اللي مدوب فيه النشا

واقلب  واستني دقيقتين عشان النشا يستوى واطفي النار

الرز باللبن يهدي واضيفه ف اطباق التقديم   

هتدوقوا احلي  رز باللبن و كريمي جدا 

للوش المكرمش اما رز يبرد غلفوا  ب الاسترتش او علب مغلقه ويدخل التلاجه 

هيعمل الوش المكرمش 


بالف هنا

مني التابعي


مراجعة احفاد سيدة 

تم النشر بواسطه /مروة صابر إبرإهيم





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013