مدة التحضير ٣٠دقيقة
المقادير
كيلو دقيق
كوب زبادي
كوب حليب دافئ
بيضة
ربع كوب زيت
ملعقة خل
ذرة ملح
ذرةة زعتر
ملعقة طعام سكر
ملعقة خميرة فورية
طريقة التحضير
في وعاء نضع الدقيق والملح والزعتر ونقلب ونضيف الخميرة والسكر في كوب الحليب الدافئ ونقلب ونتركها ٥ دقائق ونضيفها علي الدقيق ونضيف الزبادي والزيت والبيضة ونعجن كله مع بعض ونكون مجهزين ماء دافي اذا احتجنا نزود منه اثناء العجن حتى نحصل عجينة لينة وطرية وناعمة اغطيها لمدة ساعة اقسمها نصفين افردها ذي مابفرد البيتزا العادية ونتركها سنتي وابتدي ادهنها بصلصة البيتزا تقدري أو اي حشوة تحبيها انا هنا اخترت سوسيس وسلومي وجبنة متزريلا وزيتون وفلفل اخضر وشرائح طماطم ولفتها رول وقطعتها ٢ سنتي ورصيتها في صيشنية مفروشة ورقة زبدها ودهنت وشها صفار بيضة مع معلقة لبن ورشة نسكافية وملعقة عسل صغيرة وقلبتهم مع بعض وممكن تنثري حبة البركة وسمسم وقطعة جبنة موزريلا فوق الوجه وناركها نصف ساعة وتغطيها ثم ندخلها فرن سخن على درجة حرارة ٢٠٠ من ١٠ الي ١٣ دقيقة وبالف هنا علي قلوبكم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق