الجمعة، 18 نوفمبر 2022

طريقه عمل بيتزا رول مقدمه من الشيف سماح عطية


 

مدة التحضير ٣٠دقيقة 

المقادير 


كيلو دقيق 


كوب زبادي 


كوب حليب دافئ


بيضة


ربع كوب زيت


 ملعقة خل


ذرة ملح 


ذرةة زعتر


ملعقة طعام سكر


ملعقة خميرة فورية 


طريقة التحضير 

في وعاء نضع الدقيق والملح والزعتر ونقلب ونضيف الخميرة والسكر في كوب الحليب الدافئ ونقلب ونتركها ٥ دقائق ونضيفها علي الدقيق ونضيف الزبادي والزيت والبيضة ونعجن كله مع بعض ونكون مجهزين ماء دافي اذا احتجنا  نزود منه اثناء العجن حتى نحصل  عجينة لينة وطرية وناعمة اغطيها لمدة ساعة اقسمها نصفين افردها ذي مابفرد البيتزا العادية ونتركها  سنتي وابتدي ادهنها بصلصة البيتزا  تقدري أو  اي حشوة تحبيها انا هنا اخترت سوسيس وسلومي وجبنة متزريلا وزيتون وفلفل اخضر وشرائح طماطم ولفتها رول وقطعتها  ٢ سنتي ورصيتها في صيشنية مفروشة ورقة زبدها ودهنت وشها صفار بيضة مع معلقة لبن ورشة نسكافية وملعقة عسل صغيرة وقلبتهم مع بعض وممكن تنثري حبة البركة وسمسم  وقطعة جبنة موزريلا فوق الوجه وناركها نصف ساعة وتغطيها  ثم  ندخلها فرن سخن على درجة حرارة ٢٠٠ من ١٠ الي ١٣ دقيقة وبالف هنا علي قلوبكم ⁦

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013