المقادير
كيلو دقيق
معلقتين كبار سكر
معلقتين كبار لبن بودر
نص معلقة صغيرة ملح
معلقة خميرة فورية
٣ معالق زيت
ماء للعجن حسب احتياج الدقيق
يمكن إضافة الزبادي أو اللبن الرائب حسب الرغبه
سمسم للوجة
ربع كوب لبن + معلقة عسل نحل
الحشو
اربع معالق سكر .. معلقتين قرفة ... معلقة كبيرة كاكاو خام
طريقة التحضير
نضيف المقادير الجافة علي الدقيق ونقلب كويس وننزل بالماء تدريجيا حتي نحصل علي عجينة ملساء نتركها تختمر في مكان دافئ ثم نقطعها الي كور صغيره ونحشيها ثم نضعها باللبن ثم السمسم ونضعها في صينية الخبز ونتركها ترتاح ثم تدخل فرن مسخن مسبقا درجة الحرارة ٢٠٠ لحد ما تاخد لون من تحت نشغل الشواية دقيقتين تاخد لون من فوق.
مراجعه غزلان الراضي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق