الأحد، 20 نوفمبر 2022

طريقه عمل دونتساتي محشيه نوتيلا وبالاوريو وصوصات مقدمه من الشيف امنيه زهران


 


المقادير 

خمس اكواب دقيق

ربع كوب سكر

معلقه صغيره فانيلا

معلقه ونص كبيره خميره 

رشه ملح 

اتنين بيضه كاملين 

كوب لبن 

نص كوب زبده 

زيت القلي


طريقه التحضير


نخلط كل المواد الجافه مع بعض بعد كدا اللبن والبيض  والزبده ونخلط للحصول علي عجينه طريه تكون ملزقه شويه مش ناشفه نغطيها تخمير لمده نص ساعه


بعد التخمير ننزلها علي رشه دقيق خفيفه ونفردها ونقطعها بقطاعه الدونتس لو مش متوفره ممكن بغطا كبير ونرصها علي ورق زبده نكون قصينه علي مقاس القطعه

ونديها مده تخمير تانيه عشر دقايق 

بعد كدا ننزلها ف زيت مش سخن يعني درجه حراره متوسطه

دقيقه علي كل جهه للحصول علي لون دهبي حلو

نخرجها علي مناديل ونسبها تبرد بعد كدا مرحله التزين 

الحشو 

نوتيلا

وشكولاتات وصوصات اي تزين تحبوه

وبالهنا 

مراجعه غزلان الراضي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013