الأربعاء، 31 يناير 2018

بيتزا مقدم من الشيف المبدعة امل على _موقع واذاعة اخبار العرب

بيتزا
مقدمة من:امل علي

المقادير:

ملعقة كبيرة سكر
2ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة خل ابيض
رشة ملح
1/2 كوب زيت
2كوب ماء دافيء
ثلاث ملاعق كبيرة حليب بودر(يمكن الاستغناء عنهم  او استبدالهم بعلبة زبادي  صغيرة)
دقيق(حوالي كيلو او أزيد شوية)

الطريقة:

في بولة نخلط كوب ماء  دافي مع كوبين دقيق والخميرة والسكر ونسيبهم عشر دقايق  يتخمروا
نلاحظ ارتفاع الخليط نضيف باقي المكونات وكوب الماء الدافئ مع الدقيق  ونعجن كويس لحد مانتحصل على عجينة طرية  تلصق شوية باليد نذهنها زيت ونغطيها ونسيبها تخمر
 نفردها ونحط عليها الصلصة والمكونات المتوفرة عندكم وزعتر ونسيبها ربع ساعة تخمر

وع فرن سخن بدرجة حرارة200 نفتح عليها من تحت واول ماتحمر نخرجها ونحط الجبنة ورشة ريحان
نرجعها الفرن ونفتح عليها من فوق تذوب الجبنة وبالف هنا

الصلصة:
 انا عايزة اوضح ان الصلصة بتفرق  في طعم البيتزا والطريقة دي من احلى الطرق
شوحت بصل في شوية زيت زيتون وضرسين ثوم وعليهم طماطم معجون قلبتهم دقيقتين وضيفت شوية كركم وفلفل احمر وفلفل اسود ونزلت عليهم بعصير طماطم وسيبتها ع نار هادئة لحد ماتتسبيك

ملاحظة:
حواف البيتزا مذهونة بزيت مضاف آليه شوية من صلصة البيتزا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013