فطيرة تركية بحشوه الفراخ
مقدمة من إسلام عصفور
مده التحضير ساعه
مده الطهى من 15 إلى 20 دقيقة
الطريقة
نص كوب ميه دافيه ومعلقه كبيرة خميرة فورية ومعلقه صغيره سكر نقلبهم ونغطيهم يتفاعلو
ونحضر 3 كوب دقيق و2 معلقه كبيرة حليب بودره ومعلقه صغيره بيكنج بودر ومعلقه ملح
ونضيف الخميرة و2 معلقه كبيره زبادى ومعلقه صغيره خل ونعجن ونكمل عجن بميه دافيه لما تلم معانا نضيف 2 معلقه كبيرة زيت ونعجن 5 دقايق ونغطيها تخمر
ونقسمها اتنين ونفرد واحده على دقيق بسيط
ونفرد فى صينيه ورقه زبدة أو ندهنها زيت
ونحط العجينة اللى فردناها ونحط الحشو
(فراخ أو لحمه أو هوت دوج أو سوسيس أو خضار زى ما تحبو) ونرش جبنة موتزريلا
ونفرد التانيه نفس الحجم ونغطى بيها وندخل الطرف لتحت ونضغط على الأطراف بشوكه
وندهن الوش (بيضة مضروبة بشويه فلفل أسمر )
ونرش جبنة موتزريلا وحبه البركه أو سمسم
وندخلها الفرن على الرف قبل الأخير من تحت
على نار متوسطة لما القعر يتحمر نولع الشوايه الوش يتحمر ونطلعها
الحشو
2 صدور فراخ مقطعة شرايح رفيعة وفى طاسه على النار فيها معلقه كبيره زيت ومعلقه سمنة تسخن نضيف الفراخ ونقلب لما تاخد لون أحمر نضيف بهارات كمون فلفل أسمر ملح ونقلب
ونضيف مشروم مقطع شرايح رفيعة ونقلب
ونضيف بصلة كبيره مقطعة شرايح ونقلب
ونضيف قرن فلفل أخضر مقطع شرايح ونقلب ونضيف حبه طماطم مقطعة شرايح ونقلب دقيقتين ونطفى عليها
مقدمة من إسلام عصفور
مده التحضير ساعه
مده الطهى من 15 إلى 20 دقيقة
الطريقة
نص كوب ميه دافيه ومعلقه كبيرة خميرة فورية ومعلقه صغيره سكر نقلبهم ونغطيهم يتفاعلو
ونحضر 3 كوب دقيق و2 معلقه كبيرة حليب بودره ومعلقه صغيره بيكنج بودر ومعلقه ملح
ونضيف الخميرة و2 معلقه كبيره زبادى ومعلقه صغيره خل ونعجن ونكمل عجن بميه دافيه لما تلم معانا نضيف 2 معلقه كبيرة زيت ونعجن 5 دقايق ونغطيها تخمر
ونقسمها اتنين ونفرد واحده على دقيق بسيط
ونفرد فى صينيه ورقه زبدة أو ندهنها زيت
ونحط العجينة اللى فردناها ونحط الحشو
(فراخ أو لحمه أو هوت دوج أو سوسيس أو خضار زى ما تحبو) ونرش جبنة موتزريلا
ونفرد التانيه نفس الحجم ونغطى بيها وندخل الطرف لتحت ونضغط على الأطراف بشوكه
وندهن الوش (بيضة مضروبة بشويه فلفل أسمر )
ونرش جبنة موتزريلا وحبه البركه أو سمسم
وندخلها الفرن على الرف قبل الأخير من تحت
على نار متوسطة لما القعر يتحمر نولع الشوايه الوش يتحمر ونطلعها
الحشو
2 صدور فراخ مقطعة شرايح رفيعة وفى طاسه على النار فيها معلقه كبيره زيت ومعلقه سمنة تسخن نضيف الفراخ ونقلب لما تاخد لون أحمر نضيف بهارات كمون فلفل أسمر ملح ونقلب
ونضيف مشروم مقطع شرايح رفيعة ونقلب
ونضيف بصلة كبيره مقطعة شرايح ونقلب
ونضيف قرن فلفل أخضر مقطع شرايح ونقلب ونضيف حبه طماطم مقطعة شرايح ونقلب دقيقتين ونطفى عليها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق