طاجن لسان عصفور بالبطاطس واللحمه
مقدم من دينا عمر
المكونات
ربع كيلو لسان عصفور متحمر
_نص كيلو بطاطس مكعبات
_نص كيلو لحمه
الطريقه
أولا تتبيل اللحمه
قطعيها طرنشات أو مكعبات وعليها بصله مبشوره وطمطمايه مبشوره وجزره صغيرة مبشوره وملح وفلفل أسمر وبهارات وجوزه الطيب ورشه قرفه ومعلقة كبيرة خل و3 معالق زيت وقلبيهم وسبيهم فى الثلاجه من بالليل للصبح أو على الأقل 3 ساعات وتخرجى اللحمه من الثلاجه على طاسه ساخنه على النار بالتتبيله ولما تغلى هدى النار لمدة نص ساعه وبعدين انزلى بمكعبات البطاطس على اللحمه وسبيها 10 دقائق واطفى النار وانزلى بلسان العصفور المتحمر وقلبيهم ونزليهم فى الطاجن وانزلى عليهم بالشوربه لحد ما تغطيه بشويه وغطى الطاجن ودخليه الفرن لمدة نص ساعة على نار متوسطة وبالف هنا
مديرة قسم المطبخ أ/ناهد هشام ومروه جميل

ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق