الاثنين، 5 مارس 2018

فراخ مشوية مقدمة من الشيف المبدعة ابتسام حسين_موقع واذاعة اخبار العرب

فراخ مشويه بطريقتي
مقدم من شيف /ابتسام حسين
مده التحضير/ ١٠ دقايق
مده الطهي/ ٢٠ دقيقه
المكونات / فرخه او وراك دجاج مغسوله كويس ومتصفيه
توم ..كزبره..ملح ..فلفل اسود..معلقه سكر...معلقه نشا..مسحوق خل او نقطه خل ..زعتر...عصره لمون ..رشه نعناع ناشف ..معلقتين زيت
الطريقه / نخلط جميع المكونات ونبتدي نتبل بيها الدجاج من بره ومن جوه ومابين الجلد واللحم ونعمل فتحات بالسكين بالذات فمنطقه الصدر وترص فصنيه ونرش معلقتين الزيت وتدخل فرن ع ١٨٠ درجه لمده عشرين دقيقه وبالف هنااااا وتقدم معاها ارز بسمتي ابيض
لعمل الارز / كوبيتين ارز بسمتي مغسول ومتصفي ..اربع فصوص حبهان واربعه قرنفل وورق لورا وعيدان قرفه ورشه فلفل اسود او ابيض وملح ومرقه دجاج  ومعلقه خل صغيره ومعلقه زيت ومعلقه سمن واربع كوبيات ماء ساخن
الطريقه /نضع الزيت والسمن في اناء ع النار وننزل بالتوابل اللي معانا ماعادا الملح والفلفل  يتحمصو معانا لحد ماريحتهم تطلع انزل بالارز مع التقليب ونضع الملح والفلفل والمرقه وننزل بالماء الساخن لكل كوب ارز بسمتي ٢ كوب ماء وتغلي ونوطي ونضع شياطه لحد السوا والف هناااا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013