الأربعاء، 23 مايو 2018

البغاشه مقدمه من الشيف ندي العسال

 البغااااااااشة
مقدمة من الشيف ندى العسال
مدة التحضير نصف ساعة
مدة الطهى 10 دقائق

المقادير
كوب دقيق
بيضة
نصف كوب ماء
فانيليا
قليل من البيكنج باودر (ممكن تستغني عنه)
كوب من الشربات التقيل
ملعقة سمن او زيت
 لو عاوزة تزودى المقدار تضاعفى المكونات او لكل كوب دقيق 1 بيضة ونص كوب ماية لو 2 دقيق يبقى 2 بيضة وكوب ماية وهكذا

الطريقة
 ينخل الدقيق ومعه رشة الملح ونعمل به حفرة ويصب فيها البيض والسمن او الزيت والفانيليا والبيكنج باودر والماء.
 تعجن جيدا حتى تتشكل عجينة لينة ولا تلتصق باليد وتقطع 4 قطع متساوية وتترك مدة نصف ساعة لترتاح وتصبح سهلة فى الفرد .
 تفرد كل قطعة لوحدها بسمك رفيع وترش بالسمن وتترك جانبا حتى ننتهى من فرد باقى القطع ثم توضع القطع فوق بعضها ونفردهم كلهم معا بسمك رفيع حتى تصبح دائرة واحدة كبيرة وتقطع بقطاعات البسكوت وردات أو دوائر أو قلوب أو سمبوكسات زى الصور كدة وتحمر فى الزيت الغزير الساخن ( لا سخن اوى ولا بارد )
 بعد أن تنتفخ وتعلو عالسطح وتشقر لونها تنشل وتصفى وتسقى بالشربات الثقيل .
 ممكن تزيينها بالمكسرات أو جوز الهند أو نضعها فى السكر والقرفة وتقدم بالهنا .

تحياتى ،،،
مدير مطبخ اخبار العرب أ. هبة متولى برئاسة أ. حمدى محمد

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013