دبس_الرمان_الخطير
مقدم من الشيف المتجدده /أميره عبدالسلام
##المقادير👇👇
#٢كوب_عصيررمان
#ربع_كوب_عصيرليمون
#معلقةكبيرهه_عسل_اسود
##الطريقة/👇👇
نضع طاسه تفال علي النار وانزل بعصير الرمان وعليه ربع كوب عصير ليمون واسيبه لمايغلي اوي لحد مااحس انه هيفور معايا اهدي عليه النار زي الشمعه بيفضل حوالي ٤ساعات علي النار بشرط نكون هاديه جدا علشان يتقل معايا طبعا بعد كده بنزله من علي النار واسيبه لمايبرد واضيف معلقه العسل الاسود
بالنسبه العسل ده بيخليه يرجع القيمه الغذائيه اللي فقدها في درجه الغليان بعد ما برد اشيله ف في بطرمان قزاز عندي واستخدمه بقي في اكلاتي مثل
١_استخدمه كبديل للحامض في تحضير الفتوش والسلطات
٢_في بعض الاكلات مثل الباميا والكفته بصلصه الطماطم حيث يضيف حموضه لذيذه
٣_يوضع علي ورق عنب بزيت والمحاشي لاعطاءه نكهه حموضه لذيذه
٤_يصنع منه مع السكر شراب منعش لطيف
٥_
يضيف للشوي نكهات مميزه خاصه باضافته لتتبيل اللحوم
٦_ يدهن السندوتش بدبس الرمان ثم يستكمل تحضير السندوتش
والف هنا 👌👌✌
كتبت بواسطة أم ميدو
مقدم من الشيف المتجدده /أميره عبدالسلام
##المقادير👇👇
#٢كوب_عصيررمان
#ربع_كوب_عصيرليمون
#معلقةكبيرهه_عسل_اسود
##الطريقة/👇👇
نضع طاسه تفال علي النار وانزل بعصير الرمان وعليه ربع كوب عصير ليمون واسيبه لمايغلي اوي لحد مااحس انه هيفور معايا اهدي عليه النار زي الشمعه بيفضل حوالي ٤ساعات علي النار بشرط نكون هاديه جدا علشان يتقل معايا طبعا بعد كده بنزله من علي النار واسيبه لمايبرد واضيف معلقه العسل الاسود
بالنسبه العسل ده بيخليه يرجع القيمه الغذائيه اللي فقدها في درجه الغليان بعد ما برد اشيله ف في بطرمان قزاز عندي واستخدمه بقي في اكلاتي مثل
١_استخدمه كبديل للحامض في تحضير الفتوش والسلطات
٢_في بعض الاكلات مثل الباميا والكفته بصلصه الطماطم حيث يضيف حموضه لذيذه
٣_يوضع علي ورق عنب بزيت والمحاشي لاعطاءه نكهه حموضه لذيذه
٤_يصنع منه مع السكر شراب منعش لطيف
٥_
يضيف للشوي نكهات مميزه خاصه باضافته لتتبيل اللحوم
٦_ يدهن السندوتش بدبس الرمان ثم يستكمل تحضير السندوتش
والف هنا 👌👌✌
كتبت بواسطة أم ميدو
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق