كيكة
مقدمة من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 10 دقائق
مدة الطهي : 40 دقيقة
5 بيضات بحرارة المطبخ
1 كوب لبن بحرارة المطبخ
1 كوب زيت
3 كوب دقيق
1 كوب ونص سكر
2 كيس فانيليا
1 كيس بيكنج بودر كيك شيف
1 ملعقة كبيرة خل
ذرة ملح
2 ملعقة كبيرة كاكاو خام لو عايزة بالكاكاو بس
1 ــ نضرب اللبن مع السكر في الخلاط او بالمضرب ونضرب كويس اوووووي
2 ــ ثم نضيف البيض والفانيليا والزيت والخل ونضرب كويس اوووووي
3 ــ ثم ينخل الدقيق والبيكنج بودر وذرة الملح مرتين ودية خطوة مهمة ثم نضيف الدقيق علي الخليط شوية بشوية
4 ــ ثم ندهن صينة مقاس 26 بالزيت او السمن ونعفرها بالدقيق ويوضع خليط الكيك ثم يدخل الفرن علي درة حرارة 180 ويكون سخن مسبقا
5 ــ ملحوظة مهمة
### نشغل الفرن قبل دخول الكيكة ب 15 دقيقة
### ممكن نزود السكر لو تحبي وممكن نزود ربع كوب لبن
### ممنوع فتح الفرن اثناء تسوية الكيكة غير بعد 30 دقيقة
### كل المكونات بتاعت الكيكة تبقي بحرارة المطبخ مهم جداااا
### ممكن نحط زيت وسمن بلدي مع بعض لو زيت بس نضيف ملعقة سمن بلدي
### لو عايزة الكيكة بالشكل اللي في الصورة هيوضع ثلاث اربع العجينة في الصينية ثم يوضع علي الربع الباقي 1 ملعقة كاكاو خام ويقلب ويوضع علي باقي العجينة وبالسكينة نقطع شكل زي التورتة
مقدمة من الشيف : هناء فهمي
مدة التحضير : 10 دقائق
مدة الطهي : 40 دقيقة
5 بيضات بحرارة المطبخ
1 كوب لبن بحرارة المطبخ
1 كوب زيت
3 كوب دقيق
1 كوب ونص سكر
2 كيس فانيليا
1 كيس بيكنج بودر كيك شيف
1 ملعقة كبيرة خل
ذرة ملح
2 ملعقة كبيرة كاكاو خام لو عايزة بالكاكاو بس
1 ــ نضرب اللبن مع السكر في الخلاط او بالمضرب ونضرب كويس اوووووي
2 ــ ثم نضيف البيض والفانيليا والزيت والخل ونضرب كويس اوووووي
3 ــ ثم ينخل الدقيق والبيكنج بودر وذرة الملح مرتين ودية خطوة مهمة ثم نضيف الدقيق علي الخليط شوية بشوية
4 ــ ثم ندهن صينة مقاس 26 بالزيت او السمن ونعفرها بالدقيق ويوضع خليط الكيك ثم يدخل الفرن علي درة حرارة 180 ويكون سخن مسبقا
5 ــ ملحوظة مهمة
### نشغل الفرن قبل دخول الكيكة ب 15 دقيقة
### ممكن نزود السكر لو تحبي وممكن نزود ربع كوب لبن
### ممنوع فتح الفرن اثناء تسوية الكيكة غير بعد 30 دقيقة
### كل المكونات بتاعت الكيكة تبقي بحرارة المطبخ مهم جداااا
### ممكن نحط زيت وسمن بلدي مع بعض لو زيت بس نضيف ملعقة سمن بلدي
### لو عايزة الكيكة بالشكل اللي في الصورة هيوضع ثلاث اربع العجينة في الصينية ثم يوضع علي الربع الباقي 1 ملعقة كاكاو خام ويقلب ويوضع علي باقي العجينة وبالسكينة نقطع شكل زي التورتة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق