كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :
كباب حله الدجاج وارز محمرباللسان عصفور
مدة التحضير : 15دقيقه
مدة الطهي : 60 دقيقه
المكونات
أوراك دجاج أو دجاجه مقطعه 4
نصف كيلو بصل مقطع مكعبات
فلفل اخضر حامي
طماطميه جامده مقطعه
2بطاطس مقطعه مكعبات
بهارات دجاج
ملح
فلفل اسمر
ثوم مفروم
حبهان ومستكه
رشه قرفه و رشه زنجبيل
3 معالق سمنه او زيت ذره
البهارات الموجوده
الطريقة
نضع اناء ونضع به معلقة سمنه اول ماتسخن
نضع المستكه والحبهان وبعد ذلك نضع اللحمه
تاخد صدمه تقلبى جيدا لحد كل اللحمه تاخد
لون وتشرب المياه اللي فيها لمدة عشره دقايق
بعد كدة انزلى بالبصل وافضلى قلبى اللحمه و
ضيفي كوب الماء و نضع بهارات و الثوم
نضع الطماطم والفلفل وافضلى قلبي جيدا
ونضع الملح وكل البهارات ونتركها حتي تنضج
تماما وشوفيها استوت ولا لسه
بالف هنا
أرز باللسان عصفور
2كوب أرز
نصف كوب مكرونه لسان عصفور أو شعريه
2كوب ماء أو شوربه ساخن
ملح
رشه فلفل ابيض
في مستكه
سمنه وزيت
الطريقة
ضعي اناء فيه زيت او سمنه والمستكه
وننزل بالمكرونه وقلبي جيد جدا من تحت
للي فوق عشان تاخذ لون واحد احمر محمره
لون جميل وبعد ذلك يضف الأرز ويقلب حتي
يغلف بالسمن ثم يضاف لها الماء او الشربه والملح
ونتركها حتي تنضج تماما
اسم الوصفه :
كباب حله الدجاج وارز محمرباللسان عصفور
مدة التحضير : 15دقيقه
مدة الطهي : 60 دقيقه
المكونات
أوراك دجاج أو دجاجه مقطعه 4
نصف كيلو بصل مقطع مكعبات
فلفل اخضر حامي
طماطميه جامده مقطعه
2بطاطس مقطعه مكعبات
بهارات دجاج
ملح
فلفل اسمر
ثوم مفروم
حبهان ومستكه
رشه قرفه و رشه زنجبيل
3 معالق سمنه او زيت ذره
البهارات الموجوده
الطريقة
نضع اناء ونضع به معلقة سمنه اول ماتسخن
نضع المستكه والحبهان وبعد ذلك نضع اللحمه
تاخد صدمه تقلبى جيدا لحد كل اللحمه تاخد
لون وتشرب المياه اللي فيها لمدة عشره دقايق
بعد كدة انزلى بالبصل وافضلى قلبى اللحمه و
ضيفي كوب الماء و نضع بهارات و الثوم
نضع الطماطم والفلفل وافضلى قلبي جيدا
ونضع الملح وكل البهارات ونتركها حتي تنضج
تماما وشوفيها استوت ولا لسه
بالف هنا
أرز باللسان عصفور
2كوب أرز
نصف كوب مكرونه لسان عصفور أو شعريه
2كوب ماء أو شوربه ساخن
ملح
رشه فلفل ابيض
في مستكه
سمنه وزيت
الطريقة
ضعي اناء فيه زيت او سمنه والمستكه
وننزل بالمكرونه وقلبي جيد جدا من تحت
للي فوق عشان تاخذ لون واحد احمر محمره
لون جميل وبعد ذلك يضف الأرز ويقلب حتي
يغلف بالسمن ثم يضاف لها الماء او الشربه والملح
ونتركها حتي تنضج تماما
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق