الجمعة، 21 ديسمبر 2018

أحلي وأطعم وألذ سمك بالبطاطس وأرزبالجمبري ومسقعه وكابوريا للشيف المبدعة عبير درويش

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه:سمك بالبطاطس وارز بالجمبرى ومسقعه وكابوريا
مقدم من : عبير درويش
مده التحضير: 60دقيقه
مده الطهي.  : 90دقيقه
المكونات
السمك
 ثوم مفروم
بقدونس
 ملح
 فلفل
كمون
 رشه كركم
بطاطس شرائح
 فلفل
ليمون
طماطم شرائح سها وبسيط
الطريقه
اضع البطاطس وعليها شويه من خلطه الثوم وشويه مياه للتسويه واحشى بطن السمك بالثوم وارصه فوق البطاطس واضع الفلفل والليمون والطماطم وشويه ملح فلفل كمون وزيت وعلى النار
شويه ثم ادخلهاالفرن
الكابوريا
 اغسلها جيدا
 بصله طمطمايه شرائح شويه مياه ملح وفلفل كمون شطه واسويها ورشه حبهان
ارز بالجمبرى
حنعمل ارز نحمرله البصله كويس بملح وفلفل وطمطمايه مبشوره وشويه مياه واتركهم يتسبكوا واضع مياه الارز ورشه حبهان وانزل بالارز مغسول واسويه الجمبرى بسويه لوحده ونضعه فوق وش الارز
الجمبرى بدون قشر
 بصله صغيره مكعبات صغيره
 فصين ثوم مفروم اقلبهم كم تقليبه فى ملعقع زيت واضع جزره مبشوره ناعم ثم فلفل الوان وطمطمايه مكغبات وبلبريكا ملح فلفل كمون تقلباين واضع الجمبرى وربع كوب مياه بيستوى على طول واضعه فوق الارز

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013