كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: الكبسه السعودى باللحمه او الدجاج
مقدمه من الشيف: محمود عبدالمحسن
مده التحضير :١٥ دقيقه
مده الطهى بالدجاج: 60دقيقه
مده الطهي باللحمه :90دقيقه
المقادير
١كيلو لحم خروف
١كيلو من الارز الهندى ابو كاس
التوابل
معلقه ملح
معلقه كمون
معلقه كسبره
نصف ملعقه كركم
٥حبان هيل او حبهان
٥حبات قرنفل
٣ حبات ليمون ناشف
خمس ورقات ورق لورا
ثوم مفروم ٨فصوص
جنزبيل مفروم قطعه فرش او ملعقه
٣حبات بصل مفرومين
نصف كيلو طماطم مضروب في الخلاط
معلقه صلصه معجون طماطم
الطريقه
اولا الارز نغسله جيد جدا وننقعه لمده نصف
ساعه ونصفيه
ثانيا في قدر او حله علي النار نضع معلقتين
زيت مع معلقه ذبده ونضيف البصل
والحنزبيل وونقلب والتوم لحين ياخدو اللون
الدهبي وننزل باللحم ونقلب لمده ١٠ دقائق و
نضيف جميع التوابل ماعدا الملح ونضيف الهيل
والحبهان وعصير الطماطم ومعجون الطماطم
ونقلب ونضيف كوبان من الشوربه ونتركها تغلى
اول ما تغلي نهدى النار ونتركها لمده ساعه و
نضيف الملح بتاعنا مع المتابعه لحين اللحم
يكون ناقص حاجه بسيطه نضيف الارز ونتركه
يغلي ولما يتشرب نغطى ونهدى النار شمعه
مع رشه زعفران على وش الارز ونغطى ونتركها
علي نار هاديه لمده ٢٠ دقيقه وناكل احلي كبسه
بالنسبه لكبسه الدجاج
نضع الدجاج لحين يقرب يستوى وننزل بالارز ونفس
الوقت لحين يتشرب الارز وتغطى مع رشه زعفران
علي نار هاديه لمده ٢٠دقيقه واحلي كبسه
.
و بالهنا
اسم الوصفه: الكبسه السعودى باللحمه او الدجاج
مقدمه من الشيف: محمود عبدالمحسن
مده التحضير :١٥ دقيقه
مده الطهى بالدجاج: 60دقيقه
مده الطهي باللحمه :90دقيقه
المقادير
١كيلو لحم خروف
١كيلو من الارز الهندى ابو كاس
التوابل
معلقه ملح
معلقه كمون
معلقه كسبره
نصف ملعقه كركم
٥حبان هيل او حبهان
٥حبات قرنفل
٣ حبات ليمون ناشف
خمس ورقات ورق لورا
ثوم مفروم ٨فصوص
جنزبيل مفروم قطعه فرش او ملعقه
٣حبات بصل مفرومين
نصف كيلو طماطم مضروب في الخلاط
معلقه صلصه معجون طماطم
الطريقه
اولا الارز نغسله جيد جدا وننقعه لمده نصف
ساعه ونصفيه
ثانيا في قدر او حله علي النار نضع معلقتين
زيت مع معلقه ذبده ونضيف البصل
والحنزبيل وونقلب والتوم لحين ياخدو اللون
الدهبي وننزل باللحم ونقلب لمده ١٠ دقائق و
نضيف جميع التوابل ماعدا الملح ونضيف الهيل
والحبهان وعصير الطماطم ومعجون الطماطم
ونقلب ونضيف كوبان من الشوربه ونتركها تغلى
اول ما تغلي نهدى النار ونتركها لمده ساعه و
نضيف الملح بتاعنا مع المتابعه لحين اللحم
يكون ناقص حاجه بسيطه نضيف الارز ونتركه
يغلي ولما يتشرب نغطى ونهدى النار شمعه
مع رشه زعفران على وش الارز ونغطى ونتركها
علي نار هاديه لمده ٢٠ دقيقه وناكل احلي كبسه
بالنسبه لكبسه الدجاج
نضع الدجاج لحين يقرب يستوى وننزل بالارز ونفس
الوقت لحين يتشرب الارز وتغطى مع رشه زعفران
علي نار هاديه لمده ٢٠دقيقه واحلي كبسه
.
و بالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق