كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: الطحينه الخام البيتي
مقدمه من. : رودي يوسف
مده التحضير: 15دقيقه
المكونات
١/٤ كيلو سمسم ابيض
كوب دقيق
كوب زيت
١/٤ معلقه صغيره ملح
الطريقه
فى طاسه على نار هاديه نحمص السمسم
مش يغير لونه ويترك يبرد وفى نفس
الطاسه نحمص الدقيق علشان نطلع
منه الرطوبهونطحن السمسم البارد
يطحن ناعم ( يكون ناعم خالص
تحسى انه فى زيت من عوامل نجاح
الطحينه ان يكون السمسم ناعم خالص
وفى الخلاط نضع السمسم الناعم
والدقيق والملح و نضع عليه نصف
الزيت ويضرب ثم نضع باقى الزيت
ونضرب حتى يكون الخليط
ناعم ثم يعبأ فى البرطمان
وبالهنا
اسم الوصفه: الطحينه الخام البيتي
مقدمه من. : رودي يوسف
مده التحضير: 15دقيقه
المكونات
١/٤ كيلو سمسم ابيض
كوب دقيق
كوب زيت
١/٤ معلقه صغيره ملح
الطريقه
فى طاسه على نار هاديه نحمص السمسم
مش يغير لونه ويترك يبرد وفى نفس
الطاسه نحمص الدقيق علشان نطلع
منه الرطوبهونطحن السمسم البارد
يطحن ناعم ( يكون ناعم خالص
تحسى انه فى زيت من عوامل نجاح
الطحينه ان يكون السمسم ناعم خالص
وفى الخلاط نضع السمسم الناعم
والدقيق والملح و نضع عليه نصف
الزيت ويضرب ثم نضع باقى الزيت
ونضرب حتى يكون الخليط
ناعم ثم يعبأ فى البرطمان
وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق