الأربعاء، 6 فبراير 2019

ألذ كفته وممبار من شيفننا الجميله حنان ابو مصطفي

كتبت عايده السحراوي
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
احبائى اعضاء مطبخ اخبار العرب
اقدم لكم
اسم الوصفه: كفته وممبار
المقادير
الكفته
كيلو لحم مفروم
مع قطعة ليه
بصلتين كبار
كسبره
شبت
كيس بودر
معلقة زيت
ملح
بهارات
الطريقه
نفرم البصل واصفي الميه في طبق واضيف
 لها معلقة صلصه زيت ملح..بهارات..واتركها
جانبا..للتصبيع نحضر اللحمه اضيف البصل
 والشبت بعد تخريطه..والبودر ومعلقة زيت..بهارات..ملح..وقرن شطه اخضر.
 واعجنهاواصبع على مستحد بتاع السكاكين.
بماء البصل ونحضر صاج اقطع فيه بصل..جزر.
.فلفل..طماطم واتبلهم بملح وزيت وبهارات
وافرشهم تحت الكفته ارص الكفته..وادخلها
 الفرن ساخن..تحمر...واولع قطعه من الفحم
 صغيره...واضع ورقة المونيوم في نصف الكفته
واضع عليها الفخم وعليها نقطه من الزيت واغطى
 لتاخذ طعم وريحة الفحم...وتقدم ساخنه
مقادير الممبار
كيلو ممبار
بصلتين كبار
كسبره
شبت
ملح
بهارات
كوب ارز
ربع كيلو لحمه معصجه
الطريقه
نغسل الممبار وانقعه في خل وملح وليمون
اخرط البصل واضيف عليه زيت وعلى النار
 ياخد اللون الذهبى..اضيف عصير الطماطم.
.وملح وبهارات..وزرة سكراتركها تتسبك انزلها
اضيف اللحمه المعصجه...والارز بعد غسله.
.والشبت والكسبره..والثوم..واقلب..واحشيه
 اخليه مهوى مملهوش علشات الارز بيزيد
وانزله في ماء مغلى
يستوى..واصفيه واحمره ويقدم.ساخن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013