كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :الارز بالكبد والقوانص
مقدم من: همت مصطفي
مدة التحضير : 30دقيقه
مدة الطهي : 35دقيقه
المكونات
نصف كيلو ارز مغسول
ومنقوع ومصفي
ربع كيلو كبد وقوانص
مغسوله جيدا ومقطعه
مكعبات صغيره
توابل
ملح
فلفل
كاري
بابريكا
زنجبيل بودر
الطريقه
اناء علي النار به معلقتين زيت نضيف لهم
بصله مقطعه قطع صغيره نشوحها نضيف
القوانص ونقلب المكونات ثم نضيف ملح
فلفل كاري بابريكا زنجبيل بودر كزبره ناشفه
لومي حبهان وورق لورا عود قرفه ونضع
كوبين من الماء حتي تنضج القوانص نرفعها
من الاناء ونصفي الشوربه اناء علي النار به
معلقة زيت وبصله ونقلب حتي تحمر البصله
نضع الشوربه وبعد الغليان نضيف الارز ونتركه
حتي ينضج طاسه لتحمير الكبد
نضع بها معلقة زيت ونضع الكبد المقطعه ثم
قلبها حتي يتغير لونها ونضيف القوانص والملح
والفلفل والكزبره الناشفه ونضع فصين ثوم
مفرومين ومعلقة خل ونقلب الخليط
نغرف الارز في طبق التقديم وعليه الكبد
ويقدم بألف هنا وشفا
اسم الوصفه :الارز بالكبد والقوانص
مقدم من: همت مصطفي
مدة التحضير : 30دقيقه
مدة الطهي : 35دقيقه
المكونات
نصف كيلو ارز مغسول
ومنقوع ومصفي
ربع كيلو كبد وقوانص
مغسوله جيدا ومقطعه
مكعبات صغيره
توابل
ملح
فلفل
كاري
بابريكا
زنجبيل بودر
الطريقه
اناء علي النار به معلقتين زيت نضيف لهم
بصله مقطعه قطع صغيره نشوحها نضيف
القوانص ونقلب المكونات ثم نضيف ملح
فلفل كاري بابريكا زنجبيل بودر كزبره ناشفه
لومي حبهان وورق لورا عود قرفه ونضع
كوبين من الماء حتي تنضج القوانص نرفعها
من الاناء ونصفي الشوربه اناء علي النار به
معلقة زيت وبصله ونقلب حتي تحمر البصله
نضع الشوربه وبعد الغليان نضيف الارز ونتركه
حتي ينضج طاسه لتحمير الكبد
نضع بها معلقة زيت ونضع الكبد المقطعه ثم
قلبها حتي يتغير لونها ونضيف القوانص والملح
والفلفل والكزبره الناشفه ونضع فصين ثوم
مفرومين ومعلقة خل ونقلب الخليط
نغرف الارز في طبق التقديم وعليه الكبد
ويقدم بألف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق