الجمعة، 8 فبراير 2019

ألذ أرز بالكبد والقوانص من شيفتنا المتميزه همت مصطفي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه :الارز بالكبد والقوانص
مقدم من: همت مصطفي
مدة التحضير : 30دقيقه
مدة الطهي : 35دقيقه
المكونات
نصف كيلو ارز مغسول
 ومنقوع ومصفي
ربع كيلو كبد وقوانص
 مغسوله جيدا ومقطعه
مكعبات صغيره
توابل
 ملح
 فلفل
 كاري
 بابريكا
 زنجبيل بودر
الطريقه
اناء علي النار به معلقتين زيت نضيف لهم
 بصله مقطعه قطع صغيره نشوحها نضيف
 القوانص ونقلب المكونات ثم نضيف ملح
 فلفل كاري بابريكا زنجبيل بودر كزبره ناشفه
 لومي حبهان وورق لورا عود قرفه ونضع
كوبين من الماء حتي تنضج القوانص نرفعها
 من الاناء ونصفي الشوربه اناء علي النار به
 معلقة زيت وبصله ونقلب حتي تحمر البصله
 نضع الشوربه وبعد الغليان نضيف الارز ونتركه
 حتي ينضج طاسه لتحمير الكبد
نضع بها معلقة زيت ونضع الكبد المقطعه ثم
 قلبها حتي يتغير لونها ونضيف القوانص والملح
 والفلفل والكزبره الناشفه ونضع فصين ثوم
مفرومين ومعلقة خل ونقلب الخليط
نغرف الارز في طبق التقديم وعليه الكبد
 ويقدم بألف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013