كتبت / عايده السحراوي
السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته
اسم الوصفه /الكسكسي
مقدم من /اميره عبد الصمد
مده التحضير /10دقايق
مده الطهي /75دقيقه
المكونات
كيلو دقيق
معلقه صغيره ملح
كوب حليب
نصف كوب سمنه
ماء
الطريقه
نحضر صينيه او حله واسعه وانزل فيها الدقيق
بتاعي وانزل بالماء واحده واحده مع التقليب
حتي يصير الدقيق كله يتكون مثل حبيبات
الرمل واكون اتاكدت ان لا يوجد رواسب خالص
بعد ذلك هفركه بايدي وهبسه حتي يفرول معايا
وبعدين انخله في المنخل بتاعي حتي انزل اي دقيق
ناعم فيه اللي هينزل منه ده طبعا لا نرميه
لا هضيف عليه معلقه ماء وارجع افركه وانخله
واضيفه علي الكسكسي بتاعي بعدين نحضر
شاشه بيضه وتضعي فيها الكسكي بتاعك هيكون
معاكي طبعا حله الكسكسي علي النار فيها ماء
مغلي بعد ما ضيفتي الكسكسي في الشاشه البيضه
اربطيه ونضعه في المصفاه فوق حله الكسكسي
وغطي عليه لمده 40دقيقه بعد كده نززليه من علي النار وفككيه بالمعلقه وضيفه عليه كوب الحليب
ونصف كوب سمنه او وش الشربه السمينه اللي
عندك مع التقليب بعد مايبرد ضعيه في الكبه
كي تحصلي عليه ناعم مثل حبيبات الرمل ارجعي
ضعيه في الشاشه البيضه تاني ونضعه علي النار
لمده نصف ساعة تانيه
بعد كده نزليه وفككيه بالمعلقه
لوهتقدميه حادق قومي بتقديمه في الطبق ورشي عليه ملعقه سمنه او زبده اللي عندك وقلبيه كوبس وقدميه
لو هتقدميه حلو هتجيبي طبق وتنزلي بالكسكسي وتضعي عليه سكر بودره واي مكسرات عندك وكمان معلقه حليب مع التقليب ويقدم بالف هنا وشفا 😘😘😘
السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته
اسم الوصفه /الكسكسي
مقدم من /اميره عبد الصمد
مده التحضير /10دقايق
مده الطهي /75دقيقه
المكونات
كيلو دقيق
معلقه صغيره ملح
كوب حليب
نصف كوب سمنه
ماء
الطريقه
نحضر صينيه او حله واسعه وانزل فيها الدقيق
بتاعي وانزل بالماء واحده واحده مع التقليب
حتي يصير الدقيق كله يتكون مثل حبيبات
الرمل واكون اتاكدت ان لا يوجد رواسب خالص
بعد ذلك هفركه بايدي وهبسه حتي يفرول معايا
وبعدين انخله في المنخل بتاعي حتي انزل اي دقيق
ناعم فيه اللي هينزل منه ده طبعا لا نرميه
لا هضيف عليه معلقه ماء وارجع افركه وانخله
واضيفه علي الكسكسي بتاعي بعدين نحضر
شاشه بيضه وتضعي فيها الكسكي بتاعك هيكون
معاكي طبعا حله الكسكسي علي النار فيها ماء
مغلي بعد ما ضيفتي الكسكسي في الشاشه البيضه
اربطيه ونضعه في المصفاه فوق حله الكسكسي
وغطي عليه لمده 40دقيقه بعد كده نززليه من علي النار وفككيه بالمعلقه وضيفه عليه كوب الحليب
ونصف كوب سمنه او وش الشربه السمينه اللي
عندك مع التقليب بعد مايبرد ضعيه في الكبه
كي تحصلي عليه ناعم مثل حبيبات الرمل ارجعي
ضعيه في الشاشه البيضه تاني ونضعه علي النار
لمده نصف ساعة تانيه
بعد كده نزليه وفككيه بالمعلقه
لوهتقدميه حادق قومي بتقديمه في الطبق ورشي عليه ملعقه سمنه او زبده اللي عندك وقلبيه كوبس وقدميه
لو هتقدميه حلو هتجيبي طبق وتنزلي بالكسكسي وتضعي عليه سكر بودره واي مكسرات عندك وكمان معلقه حليب مع التقليب ويقدم بالف هنا وشفا 😘😘😘
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق