الاثنين، 27 مايو 2019

أجمل وألذ صوابع زينب من شيفنا المميز أشرف عبدالهادي

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه : صوابع زينب
مقدم من : شيف اشرف عبدالهادي
مده التحضير / 10 دقائق
مده الطهي  / 5 دقائق
المقادير ( مقدار رقم 1 )
500 / جرام دقيق
150 / جرام سيمولينا ( سميد بسبوسه سايبه)
5      / جرام خميره
5      / جرام سكر
150 / جرام سمنه سايحه بارده
مياه للعجن حسب الطلب للعجن 
طريقه العمل /
الدقيق مع السيمولينا مع السكر مع الخميره يقلبو مع بعض ثم السمنه ثم تعجن بالماء حسب الطلب وتعجن جيدا حتي تتكون عجينه متماسكه نضعها بالثلاجه لتستريح ربع ساعه بعد تغطيتها ثم نخرجها ونشكلها او نشكلها مباشره بعد العجن علي شبكه وتقلي في زيت ساخن مع التقليب المستمر حتي اللون الذهبي توضع في شربات تقيل بارد مع التقليب وترفع علي مصفي لتصفي السيرب الزائد وتقدم
مقدار رقم 2 /
500 / جرام دقيق
125 / جرام زبده طريه بدرجه حراره الجو
100 / جرام زيت
20   / جرام خميره
125 / جرام سيمولينا ( سميد بسبوسه سايبه )
مياه حسب الطلب للعجن
طريقه العمل /
نفس الطريقه السابقه
السيرب او الشربات / تقيل
1     / كيلو سكر
500 / ملي او جرام ماء
250 / جرام عسل جلوكوز
نصف ليمونه او ذره صغيره جدا ملح ليمون
نقطتيين ماء ورد وماء زهر
الكل مع بعضه علي النار غليان لمده 7 دقايق ثم يترك حتي يبرد
وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013