كتبت غادة المصري
مدة التحضير10دقايق
مدة الطهى للطبقين30دقيقه
مقادير الطبق بأكمله
سمك قشربياض أو بلطى كبير متقطع جزل
دقيق كوب كبير
2ملعقه كبيره نشا
ملعقه كبيره توم مهروس مع كمون بهارات سمك وخل وعصير ليمون
1/2كيلو ارز
بصله كبيره مفرومه
توابل
كمون نعناع وملح
زيت الطهى
الطريقه
اولا أتبل السمك بالتوم والخل وعصير الليمون والكمون وبهارات السمك والملح
احضر ورق زبده واضع عليه دقيق ونشا وكمون وبهارات سمك واقلبهم كويس
أبدأ أبث السمك فى خليط الدقيق ثم احمره فى زيت غزير وبعد الانتهاء من قلى
السمك تفرده على ورق زبده وارش عليه ملح مع خليط من بهارات السمك والكمون
والعصر فى كل طبقه عصير ليمونه
ثانيا اعمل الارز
احضر اناء يكفى طهى نص كيلو ارز
اولا اضع البصل ثم الزيت واجعله يحمر لونه ويبقى لونه وردى ثم اضع الارز واقلبه تقليبه بسيطه ثم اضع الملح والكمون والنعناع ثم الميه وتتركه يطهى وبعد الانتهاء من طهى الارز والسمك ابدأ أضعه فى طبق التقديم بهذه الطريقه وبالهنا
مدة التحضير10دقايق
مدة الطهى للطبقين30دقيقه
مقادير الطبق بأكمله
سمك قشربياض أو بلطى كبير متقطع جزل
دقيق كوب كبير
2ملعقه كبيره نشا
ملعقه كبيره توم مهروس مع كمون بهارات سمك وخل وعصير ليمون
1/2كيلو ارز
بصله كبيره مفرومه
توابل
كمون نعناع وملح
زيت الطهى
الطريقه
اولا أتبل السمك بالتوم والخل وعصير الليمون والكمون وبهارات السمك والملح
احضر ورق زبده واضع عليه دقيق ونشا وكمون وبهارات سمك واقلبهم كويس
أبدأ أبث السمك فى خليط الدقيق ثم احمره فى زيت غزير وبعد الانتهاء من قلى
السمك تفرده على ورق زبده وارش عليه ملح مع خليط من بهارات السمك والكمون
والعصر فى كل طبقه عصير ليمونه
ثانيا اعمل الارز
احضر اناء يكفى طهى نص كيلو ارز
اولا اضع البصل ثم الزيت واجعله يحمر لونه ويبقى لونه وردى ثم اضع الارز واقلبه تقليبه بسيطه ثم اضع الملح والكمون والنعناع ثم الميه وتتركه يطهى وبعد الانتهاء من طهى الارز والسمك ابدأ أضعه فى طبق التقديم بهذه الطريقه وبالهنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق