الأربعاء، 2 أكتوبر 2019

كفتة الارز بالبطاطس والطحينة مقدمة من الشيف ايمان ناصر

كتبت غادة المصري
طريقه تحضير والمقادير
المقادير عباره عن
نص كيلو لحمه بلدي
ربع كيلو ارز
بصلايا حازم شكله من الخضره بقدونس وشبت وكزبره
4 فصوص ثوم
ملح وفلفل اسود وتوابل لحمه
نص كيلو بطاطس
معلقه خل
معلقه ملح
نصف كوب طحينه
ملح وفلفل وكمون وخل وزيت
طريقه التحضير كفته البلدي بتاعتنا
هنجيب نصف كيلو لحمه ونحط عليه ربع كيلو ارز بالبصل والتوابل والتوم ونفرمهم ونحط عليه الخضره و ناخد هموش واثنين وثلاثه لحد ماتنعم معنا وبعد كده نحطها في الثلاجه لمده نصف ساعه ونبدا نعملها صوابع
ونقليها في زيت غزير للقلي
طريقه تحضير البطاطس
هنقصر البطاطس ونقطعها صوابع ونغسلها كويس ونضيف عليها معلقه ملح صغيره ومعلقه خل كبيره ونسيبها نصف ساعه وبعد كده نبدا انقلها بتطلع مقرمشه وجميله جدا
اما بالنسبه لل تحضير الطحينه
هنجيب الطحينه هيفكها بشويه ميه تكنو
وبعد كده انزل بالتوابل ونقلب
وننزل بالزيت والخل وتتقدم احلي طحينه اتمنى تكون وصفات تعجبكم شكر خاص الاخبار العرب وكل القائمين عليها و شكر خاص للاستاذ حمدي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013