الاثنين، 17 فبراير 2020

طريقة عمل البسبوسه بطريقة المحلات من الشيف الخواجه ناجى

البسبوسه بنفس طريقه المحلات ومن غير ذبادي وبيكنج بودر
مقدمه من الشيف / الخواجه ناجى
مدة التحضير 5 دقائق
 مدة الطهي 40 دقيقه
المكونات:
********
 2 كوب ونص سكر
 نص كوب  شربات كنافه أو عسل نحل  ربع كوب جوز هند ناعم
 كوب ونص سمنه
كيلو سميد بسبوسه
٢ كوب حليب دافى
الطريقه:
******
نقوم بخلط كل المكونات مع بعض معايا اللبن والسميد
 اخلي السكر يشرب السمنه وانزل ب 2 كوب لبن حليب دافي وادوب في السكر ثم ننزل ب كيلو سميد بسبوسه وقلبهم لو لقيت العجينه لسه ناشفه اضيف سنت لبن تاني
ونحضر صينيه كبيره وادهنها سمنه على خفيف وأفراد فيها البسبوسه واسويها على درجه حراره 200 اول متطلع من الفرن انزل عليها بالشربات على طول
 طريقه العسل لتر مياه مع 2 كوب سكر مع 2 معلقه عسل كلوكوز واول مايغلي احط سنه صغيره ملح ليمون واسيبو يغلي لمده 10 دقائق ملحوظه مدخلش البسبوسه الفرن الا لما الحراره ترفع أو يسخن تحياتي الخواجه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013