السبت، 21 مارس 2020

رواني مقدمه من الشيف ليلى جادو

اعداد / هبه متولى
روانى
مقادير:
 - 5 بيض
كوب ونص سكر
نص كوب لبن رايب
معلقه خل كبيره
كوب الا ربع زيت ومعلقتين زبده
كوب زبادي
فانيليا
ورقة كيك شيف
معلقه محسن كيك جيل
كوب دقيق
كوب دقيق سميد
ذره ملح
ربع كوب نشا
 تلت كوب جوز هند
السيرب - سكر اده ميه يغلي عصره ليمون واطفي علي طول-تكه عملتها ضفيت معلقه تانك برتقال للسيرب عشان يدي اللون البرتقالي -                                                                    الطريقه :
البيض والفانيليا والسكر والزبادي واللبن والزيت ومعلقتين الزبده والخل كله في الخلاط -يتصب في بوله ونحط معلقه محسن الكيك ونضرب بمضرب سلك او كهربا لغايه يتجانس ويطلع فقاقيع - الدقيق مع السميد مع النشا مع ذره الملح يتنخلو تلت مرات وبعدين بضيف اخر مره الباكو بيكنج بودر والجوز هند ويقلب جيدا وانزل حبه حبه علي السوائل لغايه يتجانس الخليط واصبه في صينيه مدهونه معفره بالدقيق فرن سابق التسخين درجه متوسطه 180 نص ساعه لا يفتح عليها وبعدين تترك لغايه وشها يخمر وتختبر بالخله اول ما تستوي نخرجها نسقيها بسيرب بارد مش نسقيها كتير يعني علي حسب ما بتحبي  وترش بجوز هند  وتترك لغايه تبرد وتقدم ب الف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013