الأربعاء، 29 أبريل 2020

كبسه بالريش الضاني بالفرن مقدم من الشيف رضا الموافي

كبسه بالفرن بالريش الضاني
محتاجه تحضيرات قبل البدء في عملها حتي تحصلين علي الشكل والطعم الجمالي
ريش غنم اما طول الريش او منفرده حتي لا اقوم بتعقيد الوصفه
بصل مقطع ناعم
ثوم مفروم
جنزبيل مفروم
طماطم مقطعه
طماطم مفرومه
صلصه طماطم
ملح
مرقه دجاج
بهارات كبسه او المتواجد عندك بالمطبخ
بهارات حصي  ورق رولا وهيل وقرنفل وليمون اسود وقرفه
زيت
عصير ليمون
كميه من الارز البسمتي او اي ارز امريكي هندي يغسل ويصفي
  اولا تبيلي الريش بالملح والفلفل وضعيهم بالفرن حتي تصفي الماء الموجود بيها
في قدر ضعي الزيت والبصل والثوم والجنزبيل حتي  تذبل ويصبح لونها ذهبي اللون
ضعي الصلصه والطماطم والطماطم المضروبه ومرقه الدجاج وتبلي بالبهارات والملح
والبهارات الحصي ومرقه الدجاج وتتاكدي ان الطعم والمذاق عالي وضعي الريش مده نصف ساعه مع ازاله الزفره كلما ظهرت انشلي الريش خارج القدر وجهزي صينه فرن تفتح او بايريكس للفرن اي الموجود لدي حضرتك بمطبخك لان لو حضرتك محتاجه تكون بهذا الشكل ضروري صينيه تفتح
رصي الريش باحتراف بحواف الصينيه
ضعي الارز المغسول علي المرقه مده 10 دقايق  اسكبي الارز في وسط الريش بحيث تكون الريش علي حواف الصينه
اكيد الفرن جاهز علي درجه حراره150 درجه ادخلي الصينه الفرن حتي تتاكدي ان الارز استوي مده 20 دقيقه
احضري طبق السفره فكي الاطراف لتكون الشكل يفتح النفس
وبالهنا والشفا
مع خالص حبي واحترامي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013