اسبرنج رولز بالجلاش
مقدم من سامية حافظ
المقادير
لفة جلاش
بصلة مقطعة جوانح
2 حبة بطاطس مبشورة
حبة جزر كبيرة مبشورة
فلفلة حارة
2حبة فلفل رومي
جبنة موتزريلا
ملح وفلفل
نصف ملعقة بصل بودر
نصف ملعقة ثوم بودر
رشة قرفة
رشة جوزة الطيب
الطريقة
**الحشوة
مقلاة علي النار بها ملعقتين زيت نباتي وملعقة زبدة او سمنة وانزل بالبصل يشوح ويكرمل انزل عليه بالجزر والبطاطس ويشوح معا جيدا حتي يستوي نصف سوي واضيف عليه الفلفل والبهارات والملح والفلفل وتقلب معا جيدا ثم تغرف في طبق واسع لتبرد تماما واضيف عليها الجبنة وتقلب وتقطع لفة الجلاش علي اربعة بالتساوي وناخذ طبقتين من المربعات واحشي الحشوة من عند راس المربع واقفل عليها من الجانبين وتلف رول وتلصق من الطرف بخليط من الدقيق ومية وتكرر حتي ننتهي من الكمية كلها وتقلي في زيت سخن غزير وترفع علي ورق مطبخ ثم تقدم ومن تحتها بطاطس مبشورة محمرة او حسب الرغبة
ممكن نحشيها اي حشوة حسب الرغبة والف هنا
مقدم من سامية حافظ
المقادير
لفة جلاش
بصلة مقطعة جوانح
2 حبة بطاطس مبشورة
حبة جزر كبيرة مبشورة
فلفلة حارة
2حبة فلفل رومي
جبنة موتزريلا
ملح وفلفل
نصف ملعقة بصل بودر
نصف ملعقة ثوم بودر
رشة قرفة
رشة جوزة الطيب
الطريقة
**الحشوة
مقلاة علي النار بها ملعقتين زيت نباتي وملعقة زبدة او سمنة وانزل بالبصل يشوح ويكرمل انزل عليه بالجزر والبطاطس ويشوح معا جيدا حتي يستوي نصف سوي واضيف عليه الفلفل والبهارات والملح والفلفل وتقلب معا جيدا ثم تغرف في طبق واسع لتبرد تماما واضيف عليها الجبنة وتقلب وتقطع لفة الجلاش علي اربعة بالتساوي وناخذ طبقتين من المربعات واحشي الحشوة من عند راس المربع واقفل عليها من الجانبين وتلف رول وتلصق من الطرف بخليط من الدقيق ومية وتكرر حتي ننتهي من الكمية كلها وتقلي في زيت سخن غزير وترفع علي ورق مطبخ ثم تقدم ومن تحتها بطاطس مبشورة محمرة او حسب الرغبة
ممكن نحشيها اي حشوة حسب الرغبة والف هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق