الجمعة، 29 مايو 2020

صنية سمك بلطى مقدم من الشيف مرمر

كتبت/هبه متولى
اسم الوصفه
🌸صنية سمك شبار ( بلطى) بالبطاطس🌸
مقدمه من /الشيف مرمر

مكونات صينية السمك
سمك بلطي ( شبار) حسب عدد افراد الاسره
 متنضف ومغسول كويس و بسكنه حاده نعمل فى السمكه شقوق من الخارج من الجنبين بخطوط مائله ثم يرش عليه الملح ١/٢ ثم يغسل
بصلة كبيرة مقطعة  جوانح        زيت
ملح             فلفل اخضر او حامى
 شرايح طماطم        شرايح ليموه   صلصة طماطم
 ملعقة صغيرة كمون      ثوم مفروم
 2 ملعقة صغيرة عصير ليمون
بهارات سمك او كاري ملعقة صغيرة

بفرم الثوم واقطع الفلفل مكعبات صغيرة واتبلهم بالملح والكمون والكاري  وعصير الليمون وشوية زيت صغيرين واقلب كل الخلطة مع بعض واقسم الخلطة نصين نصف بتبل بيه السمك احشي البطن وامسح كل السمكة بالخلطة واسيبها في الخلطة نصف ساعة
وبقطع البطاطس حلقات  واقطع البصل حوانج  وارصص البطاطس والبصل في قاع الصينية وشرايح الطماطم وشرايح الليمون وحطى باقى الخلطه مع ١/٢ كوب ماء ثم حط فوقيها السمك ويدخل  الفرن يستوي بياخد حوالي ساعة إلا ربع  قبل السوى بقليل نضع صلصة الطماطم على السمك وندخلها الفرن حتى تستوى على الاخر وتخرج تقدم مع ارز صياديه وسلطه وبألف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013