طريقه عمل احلى بيكاتا الفراخ
مقدمه من شيف هانم عبد الخالق
مده التحضير: 10 دقائق
مده الطهى : 20 دقيقه
المقادير
نصف ك صدور فراخ سليمه
بصله مبشوره
2 ملعقة دقيق
بقدونس مفروم
50جرام زبده
4ملعقه زيت
نصف ملعقه ثوم بودر
فلفل اسود
ملح
2ملعقه صويا صوص
نصف كوب حليب
ك شوربه فراخ
طريقه التحضير
نغسل الفراخ جيدا جدا بالدقيق والملح والليمون وقشر الليمون وتشطف فى ماء جارى
نقسم الصدر على قطع بالطول وننزل عليه برشه من الفلفل الاسود والملح من الجهتين .
جريل على النار ننزل بالزيت ونحط الفراج تتشوح من الجهتين نرفع صدور الفراخ فى وعاء على جنب وننزل بالزبده والبصل لما يدبل ننزل بالدقيق ونقلب لما يصفر لونه ننزل بالحليب والشوربة ونقلب جيدا ننزل بالصوياصوص والبقدونس والثوم البودر والملح والفلفل وبعد الغليان ننزل بصدور الفراخ ونسبها لمده عشر دقائق مع التقليب على الجهتين ترفع من على النار وتقدم مع ارز ابيض . وبالف هنا
مراجعه شيف ساره محمد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق