مقدم من الشيف رنا رأفت
مدة التحضير ٢٠ دقيقة
مدة الطهى ٢٠ دقيقة
المقادير
1/2 كيلو مكرونه قلم مسلوقه
1\2 كيلو لحمة مفرومة ،،
بصله مفرومه ،
مكعب مرقه
ملح وفلفل اسود
1/2 م. ص قرفه
1/2 م. ص
جنزبيل بودر ،
م. ص بهارات لحمه
مقادير البشاميل
4 ملاعق زبده ،
4 ملاعق دقيق،
1 لتر لبن
1/2 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
مكعب مرقه،
1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسمر،،
ملح حسب الرغبة ،
2 ملعقه جبنة كريمي
كوب جبنة رومي وجبنه موتزريلا لوش الصينيه
طريقة التحضير
العصاج :
في مقلاة هنحط فيها زيت والبصل ونقلبة وبعد ما ياخذ اللون الذهبي نضع اللحمة ونقلبهم ونطعمها بالملح والفلفل الاسود ومكعب المرق والتوابل
البشاميل
في حله نضع الزبده والدقيق ونقلبهم كويس ونشوح معاهم مكعب المرقه هيدي طعم مميز اوي لغاية ما يستوي الدقيق ويصبح لونه اشقر
وفي قدر ثانيه هنحط اللبن يغلي بعد كده ننزل عليه بالرو (الدقيق والزبده ) ونقلبه كويس لغاية مايربط وياخذ القوام الثقيل ثم نضع علية التوابل والملح ونقلبهم جيدا
ثم نقلب المكرونه في قليل من البشاميل
نحضر صينيه ونضع فيها شوية من البشاميل ونصف مقدار المكرونه ثم نضع العصاج ونضع النصف الاخر من المكرونه ثم نضع البشاميل والجبنه الرومي والموتزاريلا وندخلها الفرن تاخذ لون ذهبي حلو ...
وبالهنا والشفا
البتنجان المخلل
المقادير
1/2كيلو بتنجان عروس،،، 1/2راس ثوم ،،، 1فلفل رومي بارد،،، 4 قرون فلفل احمر حار
2قرن فلفل اخضر حار ،،، عصير 3 ليمونات ،،، 2 ملعقة كبيرة خل،،، 2 ملعقة صغيرة كمون،،،
2 ملعقه صغيره كزبره جافه ،،، 2 ملعقة صغيرة ملح،،، ملعقه صغيره بابريكا ،،،، ورق كزبره فريش ،،،
زيت للقلي
طريقة التحضير
هنغسل البتنجان جيدا ونعمله فتحه من الجنب ثم يقلى في زيت غزير
وفي الكبه هتضيفي باقي المقادير وتحشي البتنجان وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق