الاثنين، 19 أبريل 2021

طريقة عمل الكفتة المشوية مقدمه من الشيف اميرة مسعد




طريقة عمل الكفتة المشوية

مقدمه من الشيف  اميرة مسعد

عدد الأفراد 6
وقت التحضير 20 دقيقه
وقت التسوية30دقيقة
المقادير 

كيلو لحمة مفرومة 200جرام دهن
بصلة مفرومة
2معلقة بقسماط
1معلقة بقسماط
1معلقة فلفل اسود
1معلقةبهارات لحمة
1معلقة ملح
1بيضة
حزمة بقدونس مفروم

طريقة التحضير 

يضع اللحمة المفرومة فى بولة وتفروم البصل وتعصر من المية وتضع البصل على اللحمة المفرومة ونتبلها بالبهارات ملح وفلفل اسود والبكيج بودر والبقسماط والبيض والبقدونس المفروم وتعجن جيدا مع بعض وتأخذ ايدى معلقة خشب او اسياخ وتأخذ جزء من اللحمة المفرومة وتبل فى مية البصل وتعمل على شكل اصابع حول الاسياخ  وترص فى صنية وتدخل الثلاجه لمده نصف ساعه تتشمع وتخرج تشوى على الجريل أو فى فرن البوتجاز أو على الفحم وتقدم مع المكرونة والسلطةالطحنية سلطة خضراء وبالهنا والشفا اتفضلوا معايا،


 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013