طريقه عمل الحمام كداب اسهل وانظف من بره مليون مرة
مقدمه من الشيف /كريمه علي
المقادير
اوراك الدجاج حسب عدد افراد الاسرة (مخلي من العظم)
الأرز المصريّ كوبيتن(مغسول ومنقوع)
ربع كوب (وقوانص / مقطعة)
البصل مبشور
ملح وفلفل أسود
بابريكا والزنجبيل والكاري
بهارات
الزبدة وزيت
ورق لورا و مستكة و حبهان
طريقة
جهزي الخلطة من ملعقة زبدة كبيرة وارفعيهم على النار.
ضعي البصل المبشور والملح.
أول ما تدبل ضعي القوانص المقطعة وجميع التوابل ثم ضعي نصف كوب شوربة.
اطهيها نصف تسوية واحشي فيها الاوراك.
قومي بلفها في ورقة استرتش وربطها في فويل
ثم ضعيها في حله فيها ماء وبصل وورق غار ومستكة وهيل على النارحتي يتم سلفها.
وعند تسويتها أخرجيها من الشوربة.
اقليها في زبدة وزيت او ممكن نعمل معلقه صلصه ومعلقه من العسل ونحمرها او نعملها بانيه كما موضح بالصور.
قدميها مع الثومية أو الطحينة والسلطة الخضراء.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق