الاثنين، 20 سبتمبر 2021

كفته الحاتي مقدمة من الشيف: هدي نور الدين


  مدة التحضير :15 دقيقة مدة الطهي :20 دقيقة المقادير: كيلو لحمة مفرومة 300 جرام دهون ( دوبريه ضاني او منديل ضاني او دوش مفروم ) ملعقتين طعام تفل بصل فص توم مفروم ملح فلفل اسود ناعم شطه حسب الرغبه ذره حبهان بودره ذره سكر معلقه صغيره بيكنج بودر لدهان الكفته ماء بصل ملعقه طعام زيت ملعقه صغيره كاتشب او صلصه ملح فلفل اسود ناعم بابريكا ذرة سكر للتقديم سلطة طحينة طريقه عمل: 1_نضع في الكبة جميع المكونات السابق ذكرها و يتم فرمها ناعم . 2_ توضع في وعاء و اعجنها جيدا حتي تاخد عرق ثم تغطي و تدخل التلاجه تتشمع و دي تكه مهمه جدا . 3_ يتم تشكيلها علي الاسياخ لو اسياخ خشبيه يجب نقع الاسياخ في ماء ساخن 10 دقائق حتي لا تحترق . 4_عند التشكيل اضع أيدي في خليط الدهان و أشكل الكفته عليها و ارصها في صاج او صينيه مدهونه زيت . 5_تدخل الفرن مسخن مسبقا درجه حراره الفرن 220 درجه لمده 20 دقيقة . و تقدم بالف هنا مراجعة من الشيف:رانده عفيفي

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013