مدة التحضير 15 دقيقه
مدة الطهي 15 دقيقه
المقادير
320 جرام سمنه بلدي ساقعه
100جرام سكر بودره منخول
500 جرام دقيق
80 جرام نشا
ذرة فانيلا
ذرة ملح
للوجه ملبس فضي
الطريقة
في وعاء أخفق السمنه الساقعه و السكر البودرة بالمضرب الكهربائي جيدا حتي تبيض و يصبح القوام كريمي ثم انزل بالمواد الجافه بعد نخلهم جيدا و خلطهم مع بعض
واعجن جيدا حتي تتجانس العجينة و لا اعجنها كتير حتي لا تضرب عرق و تنشف
ادخل العجينه متغطيه في التلاجه نصف ساعه
ثم أشكل العجينه كور صغيره و اضغط عليها ضغطه خفيفه و اضع الملبس الفضي و ارص في الصاجات و يكون عليها ورق زبده و بينهم مسافات
و تدخل الفرن مسخن مسبقا درجه حراره 140 درجه لمده 15 دقيقه
بعد ما تطلع أتركها تبرد ثم أقدمها في اطباق التقديم و بالف هنا
مراجعة منى راضى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق