الثلاثاء، 23 نوفمبر 2021

طريقه عمل فطيره الطاسه السريعه مقدمه من الشيف مني التابعي


    

  

المقادير


لفه جلاش


خليط التوريق

نص كوب سمنه او زبده سايحه

زبادي

نص كوب لبن  دافيئ

قشطه او وش اللبن


الحشو

كاستر   او اي حشو تفضليه 

مكسرات حسب الرغبه


طريقه التحضير


ف بوله هضيف السمنه  طبعا سايحه واللبن دافيئ والقشطه  والزبادي واقلب المكونات كلها مع بعض  لحد ما الخليط يتجانس.


افردي ورقتين جلاش علي بعض واقسميهم نصين واقسمين النصين نصين تاني  يعني ورقه خليها ٤ مربعات

حطي بقي ورقة جلاش مفروده وادهني الورقه بخليط التوريقة اللي عملناه وعليها افردي ورقة تانيه وفي النص بس ادهني من خلطه التوريقة وعليها قطعه من الجلاش اللي قطعناه مربعات وعليه حطي الكاستر  وقفلي بقي الفطيره وادهنيها بالخليط التوريق


وع طاسه ساخنه فيها زيت ع زبده. 

هضيف الفطيره ع الجهه  الللي فيها الطرف عشان تقفل 

ويادوبك  يحمر الوجهه مبياخدش  دقيقه  وياخد اللون

بعد ماتخلصي الكميه 

ممكن تحطي عليها سكر بودر او عسل او لبن سخن  محلي 

وبالف  هنا 

مراجعه غزلان الراضي 

هناك تعليق واحد:

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013