الثلاثاء، 22 مارس 2022

طريقة عمل ديك رومي وزن ١٥ كيلو مقدمه من مطبخ الشيف حماده راشد السيد محمد


 


مدة التحضير١٥دقيقه

مدة الطهي٤ساعات

درجه حراره٢٠٠ 


المكونات

يتم غسل الديك الرومي بالملح والخل والليمون ومنقوع في محلول ملح لمده ١٢ ساعه أو أكثر ويتم الغسيل بماء مبرد ليصبح جاهزا للتتبيل

تتبيله

بصل ٢حبه متوسطة

طماطم ٣حبه

جزر ٢حبه مقطعه اسليز

عصير ليمون ٤حبه توم مفروم ناعم ٥فصوص

زعتر ٥جرام

روزماري ٥جرام

كرفس ١/٢ كوب مقطع اسليز

زيت ذره ٤معالق كبيره

صلصه بوريه ٢معلقه كبيره

بهارات (ملح وفلفل اسود وجوزه الطيب ورق لورا وحبهان ماجي بودر وتوم بودر وبصل بودر وبابريكا وبهارات مشكله) أو حسب الرغبه في البهار


الطريقه

في الخلاط نضع المكونات كلها مع بعض ويقلب الخليط ليمتزج ببعضه مع البهار ليصبح جاهزا لتدليك الديك الرومي من كل الجوانب ليصبح جاهزا للفرن ياخد لون دهبي وفي صنيه الفرن نضع بوكيه جارنيه عباره عن بصل وطماطم وجزر وبطاطس وفلفل ألوان وكرفس ورق لورا وحبهان واتبل بوكيه جارنيه وانزل بيه في صنيه الفرن وانزل عليهم بالديك وماء ٤كوب في ارضيه الصنيه ورشه زيت ويلف ورق فويل وعلى الفرن ٤ساعات على درجه ٢٠٠ وعند الانتهاء من الطهي كاملا ينزع الفويل ياخد اللون الدهبي بدون اي إضافات تانيه وبألف هنا

ويقدم


مراجعة شيف احفاد سيدة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013