مدة التحضير١٥دقيقه
مدة الطهي٤ساعات
درجه حراره٢٠٠
المكونات
يتم غسل الديك الرومي بالملح والخل والليمون ومنقوع في محلول ملح لمده ١٢ ساعه أو أكثر ويتم الغسيل بماء مبرد ليصبح جاهزا للتتبيل
تتبيله
بصل ٢حبه متوسطة
طماطم ٣حبه
جزر ٢حبه مقطعه اسليز
عصير ليمون ٤حبه توم مفروم ناعم ٥فصوص
زعتر ٥جرام
روزماري ٥جرام
كرفس ١/٢ كوب مقطع اسليز
زيت ذره ٤معالق كبيره
صلصه بوريه ٢معلقه كبيره
بهارات (ملح وفلفل اسود وجوزه الطيب ورق لورا وحبهان ماجي بودر وتوم بودر وبصل بودر وبابريكا وبهارات مشكله) أو حسب الرغبه في البهار
الطريقه
في الخلاط نضع المكونات كلها مع بعض ويقلب الخليط ليمتزج ببعضه مع البهار ليصبح جاهزا لتدليك الديك الرومي من كل الجوانب ليصبح جاهزا للفرن ياخد لون دهبي وفي صنيه الفرن نضع بوكيه جارنيه عباره عن بصل وطماطم وجزر وبطاطس وفلفل ألوان وكرفس ورق لورا وحبهان واتبل بوكيه جارنيه وانزل بيه في صنيه الفرن وانزل عليهم بالديك وماء ٤كوب في ارضيه الصنيه ورشه زيت ويلف ورق فويل وعلى الفرن ٤ساعات على درجه ٢٠٠ وعند الانتهاء من الطهي كاملا ينزع الفويل ياخد اللون الدهبي بدون اي إضافات تانيه وبألف هنا
ويقدم
مراجعة شيف احفاد سيدة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق