الأحد، 10 أبريل 2022

طريقة عمل كنافة بالقشطة مقدمه من شف مروة سمري


  

مدة التحضير 30دقيقة 

مدة الطهى 20دقيقة 


المقادير 

نص كيلو كنافه 

كوب ونص سمنه بلدى 

نص كوب سكر بودة

مقادير القشطه 

كوبين لبن(حليب)

3 ملاعق نشا

علبة قشطه بوك

مقادير شربات الكنافه التقيل

3 كوب سكر 

كوبين ماء 

نص لمونه 

فانيليا


الطريقه 

نضع الكنافه ف الفريزر وعندما تتجمد نفركها فطع صغيرة ونضع عليها كوباية السمنه ونص كوب السكر ونخلطهم كويس مع بعض ونضع نص كوب السمن ف قالب فرن مقاس 28 وندهنها كويس ونحط طبقة من الكنافه ونضغطها كويس ف القالب ثم نحضر القشطه ...نخلط البن والنشا وندوبهم وبعدين نحطهم ع النار ومعاهم القشطه حتى يتقل القوام ثم نضعه ع الكنافه ونضع الطبقه الثانيه من الكنافه ونرش الوش بالسمنه وندخله الفرن ويسقى بالشربات البارد وتزين بالكريمه والفراوله 

وتقدم 

مراجعة شيف ساندى دياب

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013