السبت، 16 أبريل 2022

طريقة عمل النجرسكو مقدمة من الشيف/ رانيا على


 

مدة التحضير ٤٠دقيقة 

مدة الطهى ساعة 


المقادير 

نصف كيلو صدور دجاج

ملح وفلفل

بصل بودر 

عصير ليمونة

كيس مكرونة بنا ( قلم )

ثوم مفروم

توابل ٧بهارات - قرفة اختيارى

طماطم وفلفل الوان قطع صغيرة


البشاميل

زبدة 

نص كوب دقيق 

كوب ونصف حليب  


طريقة التحضير

اولا نحضر حشوه الدجاج

نجهز صدور الدجاج ونضع عليهم ملح وفلفل وبصل بودر وعصير الليمون ونقلبهم جيدا نمسح الجريل بزيت خفيف ويسخن جيدا نبدا بشوى الصدور حتى تحمر من الوجهين وبعد ان تبرد نقطعها قطع مكعبات 

لعمل البشاميل نضع طنجرة على النار بها مكعب ذبده بمقدار ملعقة طعام وتسخن ننزل بنص كوبايه دقيق نحمر الدقيق حتى ياخد لون ننزل بكوب ونص من الحليب ونقلب حتى يغلظ القوام بالدرجة المطلوبة ننزل عليه بملح وفلفل فقط .

 نسلق كيس مكرونه بنا ( قلم ) سلق متوسط فى طنجرة على النار ننزل بمعلقة طعام زيت وعليهم بصلة متوسطة قطع صغيرة تاخد لون ننزل بمعلقه صغيره ثوم مفروم ثم ننزل بفلفل الوان و طماطم حوالى حبيتين مقطعين صغير ومعلقه صلصه ونضيف (ملح ،فلفل سبع بهارات ، قرفه ختيارى) نقلب حوالى ٣او٤ دقايق

 فى بوله كبيره وننزل بالخضار و الدجاج وعليه المكرونه ونصف مقدار البشامل ونقلب الكل وننزل ف طاجن او قالب مدهون المكرونه ونحط باقى البشامل من فوق وعليه جبنه موتزاريلا وندخلها تحت الشوايه اولا تاخد اللون المطلوب ثم نشعل الفرن ونتركها تنضج وتقدم

مراجعة شيف ساندى دياب

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013