السبت، 28 مايو 2022

طريقة عمل بوريك الجبنة مقدم من شيف نشوي الزعويلي

مده التحضير 40دقيفة مده الطهي حتي تمام النضج تكفي لعدد 6افراد المقادير 500 جرام دقيق (طحين) مايعادل 4 كوب 200 جرام مايه مايعادل 1 كوب الا ٣ معالق 150 جرام زيت مايعادل 3/4 كوب 35 جرام صلصة مايعادل 1و1/2 معلقة طعام 30 جرام سكر مايعادل 2 معلقة طعام ربع معلقة صغيرة ملح 10جرام خميرة مايعادل 1 معلقة طعام معلقة صغيرة بيكنج باودر طريقة التحضير نحضر وعاء نضع فيها الزيت والسكر والخميرة والصلصة ونقلبهم مع بعض كويس ننزل عليهم بالدقيق والملح والبيكنج باودر ونعجنهم مع بعض كويس جدا لمدة 10 دقايق حتى تكون عجينه طريه ناعمة نتركها على جانب تخمر حوالى نص ساعة نجهز الحشو جبنه اسطنبولى أو براميلى نقطع العجين قطع صغيرة حجم القطعة 25 جرام ناخد اول قطعة ونفردها شويه دايرة ونحط قطعة جبنه صغيرة فى النص ونقفل نص الدايرة على الجبنه ونحط النص التانى عكسها ونقفلها كويس نرصها فى قالب فرن بحيث يكون القفل تحت ونسيب مسافات بينهم نجهز بيضة ونحط عليه شويه خل ندهن البوريك كويس ونرش عليه حبه البركة يدخل الفرن على درجة حرارة 220 لمدة 15 دقيقة او حسب نوع الفرن والف هنا عليكم وتقدم مراجعة شيف احفاد سيدة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013