السبت، 28 مايو 2022
طريقة عمل بوريك الجبنة مقدم من شيف نشوي الزعويلي
مده التحضير 40دقيفة
مده الطهي حتي تمام النضج
تكفي لعدد 6افراد
المقادير
500 جرام دقيق (طحين) مايعادل 4 كوب
200 جرام مايه مايعادل 1 كوب الا ٣ معالق
150 جرام زيت مايعادل 3/4 كوب
35 جرام صلصة مايعادل 1و1/2 معلقة طعام
30 جرام سكر مايعادل 2 معلقة طعام
ربع معلقة صغيرة ملح
10جرام خميرة مايعادل 1 معلقة طعام
معلقة صغيرة بيكنج باودر
طريقة التحضير
نحضر وعاء نضع فيها الزيت والسكر والخميرة والصلصة ونقلبهم مع بعض كويس ننزل عليهم بالدقيق والملح والبيكنج باودر ونعجنهم مع بعض كويس جدا لمدة 10 دقايق حتى تكون عجينه طريه ناعمة
نتركها على جانب تخمر حوالى نص ساعة
نجهز الحشو جبنه اسطنبولى أو براميلى
نقطع العجين قطع صغيرة حجم القطعة 25 جرام
ناخد اول قطعة ونفردها شويه دايرة ونحط قطعة جبنه صغيرة فى النص ونقفل نص الدايرة على الجبنه ونحط النص التانى عكسها ونقفلها كويس
نرصها فى قالب فرن بحيث يكون القفل تحت ونسيب مسافات بينهم
نجهز بيضة ونحط عليه شويه خل
ندهن البوريك كويس ونرش عليه حبه البركة
يدخل الفرن على درجة حرارة 220 لمدة 15 دقيقة او حسب نوع الفرن
والف هنا عليكم
وتقدم
مراجعة شيف احفاد سيدة
شارك
غرد
غرد
الكاتب : بانوراما المطبخ
هذا النص هو مثال لنص يمكن أن يستبدل في نفس المساحة، لقد تم توليد هذا النص من مولد النص العربى، حيث يمكنك أن تولد مثل هذا النص أو العديد من النصوص الأخرى إضافة إلى زيادة عدد الحروف التى يولدها التطبيق، إذا كنت تحتاج إلى عدد أكبر من الفقرات يتيح لك مولد النص العربى زيادة عدد الفقرات كما تريد، النص لن يبدو مقسما ولا يحوي أخطاء لغوية،
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق