الجمعة، 17 يونيو 2022

طريقة عمل عجينه قطنيه وهشه مقدمه من الشيف/ رانيا علي



 

العجينه نقدر نعمل بيها بيتزا او


 فطيره  ونحشيها حسب المتاح


المقدار يكفى ٢فطيره نفس الحجم  لصنيه مقاس ٢٨ 


المقادير : 


٢كوب دقيق منخول 

نص كوب ماء دافى 

معلقه كبيره خميره فوريه 

معلقه سكر 

٢معلقه كبيره حليب بودر 

ذره ملح 


طريقه التحضير : 

فى بوله هنسكب كوب الدقيق المنخول وعليه الملح والخميره والسكر واللبن البودر 

ونص كوب ماء دافى يعنى سخن بس ايدك تستحمله  عشان يشغل الخميره بسرعه 

ونقلب الخليط  بمضرب اليدوى كويس جدا ونغطيه ونحطه ونحجب عنه الضوء خالص لمده ٥ دقايق هنلاحظ انه تضاعف وعمل فقاعات  ننزل بكوب الدقيق التانى ونبدأ فى العجن بالأيدي .نعجن كويس جدا لحد ما تلم معانا وتبقا طريه طبعا بيختلف نوع الدقيق عن التانى فانتى لو حسيتى انها محتاجه دقيق ذودى رشه كل شويه لحد ما تلم معاكى 

خلاص كده هنجيب صنيه وندهنها طبعا ونقسم العجينه دى على ٤ كور متساويه 

هناخد قطعه ونبدأ نفردها بالنشابه ونخليها رفيعه  على قد ما نقدر وناخد قطعه تانيه ونكرر العمليه 

هنفرد اول قطعه فى الصنيه ونحط الحشوه بتاعتنا  سواء كانت فراخ او جبن او اى حاجه عندك للحشو ترصيها ونحطى بعد كده الطبقه التانيه وتقفلى عليها  الأطراف بتاعتها  واخيرا 

هتلمعى وشها بصفار بيضه وحبه لبن وشويه فلفل وتحطى بقا حبه البركه او سمسم او زعتر ذى ما تحبى وبالف هنا 


ملحوظة :_ 

المقدار عمل معايا فطرتين


مراجعة دينا محسن 

بواسطه /مروة صابر إبرإهيم


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013