السبت، 18 يونيو 2022

طريقة عمل الروانى الهشه الخفيفه مقدم من الشيف / الخواجه ناجي




مده التحضير 5 دقاق

مده الطهى 25 دقيقه 


 المقادير


5 بيضات 

نص معلقه صغيره من محسن الكيك الجل 

2 ورقه فانليا 

نص معلقه صغيره بكينج بودر 

معلقه ونص كبيره من سميد البسبوسه 

نص كوب مياه ساقعه او حليب ساقع 

125 جرام سكر لو كوب يبقا فوق نص الكوب قليل

175 جرام دقيق لو كوب يبقا 2 كوب الا تلت 


        طريقه التحضير

اضيف في العجان او المضرب 

بيض وسكر وفانليا ومحسن ونص كميه الدقيق 

ثم اشغل المضرب بطيء في الاول لمده دقيقه

ثم اسرع المضرب لارتفاع القوام زى الاسبونش 

يكون هاش وخفيف اهدى المضرب 

ثم انزل بالمياه او الحليب واحده واحده 

وبعد كدا انزل بالدقيق الباقي ومعاه البكينج بودر والسميد 

اضرب ضربتين ثم افصل المضرب 

نحضر صنيه مقاس 22 مدهونه سمنه مرمله على خفيف 

اصب فيها الروانى ثم على الفرن درجه حراره 180 

تستويه بعض ما تهده افك الحرف بالسكينه ثم اقلبها في صنيه نظيفه وقشر الوش واعسلها بالشربات ثم 

اضيف على الوش مربي وابدء اشكل ايه شكل انا عايزه 


         طريقه عمل الشربات 

كوب مياه على النار تسخن ثم اضيف كوب سكر ادوب في المياه ثم معلقه جلوكوز كبيره يغلى لمده 4 دقاق 


مراجعة دينا محسن 

بواسطه/مروة صابر إبرإهيم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013