الجمعة، 17 يونيو 2022

طريقه عمل طاجن باميه باللحمه مقدم من الشيف / مني التابعي


 المقادير 

كيلو من اللحم 

بصله 

ورق لورى

ملح 

فلفل اسمر

حبهان

معلقه سمن

فصين توم

نصف كيلو باميه 

معلقه سمنه

نصف كيلو طماطم عصير 

معلقه صلصه

بصله متقطعه ناعم 

توم ناعم 

ملح 

فلفل اسمر

 فلفل حسب الرغبه 


طريقة التحضير

 

ف حله ع النار ضيفي السمنه تسخن ثم ضيفي اللحمه تتشوح وتقلب ع الجانبين 

ثم اضيف البهارات 

ملح وفلفل ووفصين توم ولورى وحبهان

 وكملي تقليب ثم ضيفي مياه ساخنه.

 وتترك ع النار لحين السوا


طريقة تحضير الباميه


ضعي السمنه في حله علي النار ضيفي البصل حتي يصفر 

ثم التوم مع البصل حتي رائحه التوم تطلع ثم ضيفي الباميه تتشوح ثم الصلصه وقلبيها دقيقه ثم ضيفي عصير الطماطم   

وممكن اضافه نص كوب شوربه 

وتسبيها ع النار لمده ربع ساعه


ف طاجن ضيفي الباميه واللحمه 

ويدخل فرن ساخن من قبل

لاتمام النضج


وبالف هنا


مراجعة دينا محسن

بواسطه غزلان الراضي 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

جميع الحقوق محفوظة لمدونة أخبار العرب 2013